Sökning: "capacity deficiency"

Visar resultat 1 - 5 av 36 uppsatser innehållade orden capacity deficiency.

  1. 1. Data-Driven Decision-Making In Small Organizations : A qualitative study in optimizing BI deployment in Vasaloppet

    Kandidat-uppsats, Karlstads universitet/Handelshögskolan (from 2013)

    Författare :Felix Höglund; [2023]
    Nyckelord :Data-driven decision-making; business intelligence; small organizations;

    Sammanfattning : Organizations are social systems established to make decisions. Modern organizational decision-making is complex and can easily overwhelm the capacity of individuals. Because of the complexity of multi-person decisions, there is a big risk for uncertainty in decision-making. LÄS MER

  2. 2. Characterization of potato protein and its calcium binding capacity

    Master-uppsats, Lunds universitet/Beräkningskemi; Lunds universitet/Tillämpad biokemi

    Författare :Signe König; Erika Thomson; [2023]
    Nyckelord :Patatin; Calcium; Food supplement; Calcium Assay; Alcalase; potato protein; Applied biochemistry; Biology and Life Sciences; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : Calcium is essential for the human body as it has functions in the nervous system, bones and formation of teeth. Deficiency in this important nutrient can be detrimental to health and cause life-long issues. Calcium can be found in various foods, like dairy products, but certain plant-based alternatives to milk needs to be fortified with calcium. LÄS MER

  3. 3. Att leva med diabetes typ 1 : En deskriptiv litteraturstudie

    Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Högskolan i Gävle/Avdelningen för vårdvetenskap

    Författare :Rezvanullah Hassanzadah; Samuel Karlstrand; [2023]
    Nyckelord :Daily Life; Diabetes Mellitus type 1; Experience; Lived Experiences; Dagligt liv; Diabetes Mellitus Typ; Erfarenheter; Levda upplevelser;

    Sammanfattning : Bakgrund: Diabetes mellitus typ 1 är en vanligt förekommande folkhälsosjukdom som leder till insulinbrist i kroppen. Kardiovaskulära sjukdomar är en av de vanligaste komplikationerna kopplade till diabetes mellitus typ 1. En person med diabetes måste ta stort eget ansvar för att behandlingen ska fungera optimalt. LÄS MER

  4. 4. Enzymaktivitet i kostkällor och bromelains förmåga att spjälka vassle- och ärtprotein

    Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik (kandidat); Lunds universitet/Livsmedelteknisk högskoleutbildning - YTH

    Författare :Mattias Stenström; Marcus Jacobsen; [2022]
    Nyckelord :Enzym; bromelain; proteas; grodd; skott; ananas; protein; vassle; ärtprotein; aktivitet; matsmältning; spjälkning; upptag; livsmedelsteknik; Agriculture and Food Sciences;

    Sammanfattning : Proteiner är kroppens byggstenar och behövs bland annat för att reparera celler, bygga upp vävnader och muskler samt bilda enzymer. Proteinbrist kan leda till försämrad hälsa och därför finns rekommendationer att andelen protein i den dagliga kosten bör utgöra 18 E%. LÄS MER

  5. 5. Biochar and hemp as peat substitutes in organic growing media : effects on nutrient availability and nutrient uptake

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)

    Författare :Malin Nilsson; [2022]
    Nyckelord :Growing media; substrate; biochar; hemp; peat substitution; nutrient availability; nutrient use efficiency;

    Sammanfattning : This study aimed at evaluating the suitability of biochar and hemp as partial or complete replacement of peat in horticultural growing media, with specific emphasis on the effects on nutrient availability and plant nutrient uptake. The study was motivated by the environmental concerns surrounding the use of peat, along with a desire to explore possible uses for biochar and a crop residue from hemp cultivation. LÄS MER