Sökning: "carbohydrate"
Visar resultat 21 - 25 av 170 uppsatser innehållade ordet carbohydrate.
21. Development of a Flexitarian food product : The Flexi hot dog
Master-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Many studies show that plant-based diets are good for both human health and the environment and recommend lowering meat intake considering mounting environmental and animal welfare issues. This facet prompted protein transitions around the world, which in turn aided in the emergence of various diets. LÄS MER
22. Effekt av medelhavskost i jämförelse med habituell kost eller low-fat, high-complex carbohydrate diet på mängden Faecalibacterium prausnitzii i tarmmikrobiotan
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för medicinSammanfattning : Sammanfattning Titel: Effekt av medelhavskost i jämförelse med habituell kost eller low-fat, high-complex carbohydrate diet på mängden Faecalibacterium prausnitzii i tarmmikrobiotan. Författare: Louice Spjuth och Jessica Hansson Catenot Handledare: Klara Sjögren Examinator: Anna Winkvist Linje: Dietistprogrammet, 180/240 hp Typ av arbete: Självständigt arbete i klinisk nutrition, 15 hp Datum: 2021-05-25 Bakgrund: Medelhavskost består av en hög andel frukt, grönsaker, fisk, skaldjur, vitt kött samt en hög andel enkel- och fleromättat fett. LÄS MER
23. New Concept Development of a Blood Glucose-Balancing Functional Beverage
Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)Sammanfattning : Type 2 Diabetes Mellitus (T2DM) have known to be one of the most common degenerative diseases which highly correlate with lifestyle, including consumption habits. It cannot be denied that the availability and accessibility to high processed food, high in carbohydrates play an important role on increasing the risk of T2DM. LÄS MER
24. Effekten av kolhydratrik dryck på postoperativa välbefinnandet hos patienter som genomgår kirurgi med anestesi, en litteraturöversikt
M1-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för folkhälso- och vårdvetenskapSammanfattning : Background: Mouth dryness, hunger, thirst, pain, nausea and vomiting are common postoperative unpleasant experience that are connected to decrees patient’s wellbeing and increases risk for postoperative complications. Patients need to fast preoperative to minimize the risk for respiratory aspiration during anaesthesia. LÄS MER
25. Isterband av Mjölmask
M1-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master); Lunds universitet/Livsmedelteknisk högskoleutbildning - YTHSammanfattning : It is now allowed to sell mealworm (Tenebrio molitor) for food consumption, and it will probably play a major role in the search for future protein sources. The climate footprint of the mealworm is considerably smaller than for traditional livestock and is therefore of interest. LÄS MER