Sökning: "chain length effect"

Visar resultat 1 - 5 av 22 uppsatser innehållade orden chain length effect.

  1. 1. Replacement of fish protein in fish feed : effects on the yeast flora in the gut of Arctic charr (Salvelinus alpinus)

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Författare :Hanna Rydmark; [2023]
    Nyckelord :Microbiota; Saccharomyces cerevisiae; fishmeal; mussel meal; Mytilus edulis; aquaculture;

    Sammanfattning : The aim with this study was to investigate how feeds with different protein sources influence the levels and composition of the yeast flora in the gut of Arctic charr (Salvelinus alpinus). Arctic charr were fed for two weeks on a control diet (C) with fishmeal (FM) or experimental diets with 40% FM replaced by yeast (Saccharomyces cerevisiae) (Y), meal from blue mussel (Mytilus edulis) (M) or a feed with Baltic Sea originated protein; 33% FM, 33% mussel meal (MM) and 33% S. LÄS MER

  2. 2. Vilken effekt har specialsortiment på skördares produktivitet och bränsleförbrukning?

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, SLU/Department of Forest Biomaterials and Technology (from 131204)

    Författare :Johanna Abrahamsson; [2023]
    Nyckelord :Kortvirkesmetoden; Aptering; Slutavverkning; Stocklängder; Antal sortiment;

    Sammanfattning : Det svenska skogsbruket är uppbyggt kring att skördare apterar träd till önskade stocklängder i skogen. Vilken längd som apteras fram beror på flertalet faktorer, bl.a.; industriernas önskemål, val av apteringsberäkning och skogsbeståndets egenskaper. LÄS MER

  3. 3. Magnetic Ionic Liquids in Solutions and Emulsions

    Kandidat-uppsats, KTH/Materialvetenskap

    Författare :Simon Bruno; [2022]
    Nyckelord :ionic liquids; microemulsion; magnetic response; surfactant; co-surfactant; imidazolium cation; polarity; chain length effect; joniska vätskor; mikroemulsion; magnetisk respons; surfaktant; co-surfaktant; imidazoliumkatjon; polaritet; kedjelängdseffekt;

    Sammanfattning : This research thesis reports experimental work done to design a stable magneticmicroemulsion of ionic liquid in 2-ethylhexyl laurate with the help of an ionic surfactant andan alcohol co-surfactant. The ionic liquids tested were based on a 1,3-dialkylimidazoliumcation with different alkyl chain lengths and a tetrachloroferrate anion ([FeCl4]+) to ensure theemulsion is sensitive to applied magnetic fields. LÄS MER

  4. 4. Boendekoncept baserat på eddan ”människan är människans största glädje” : En fallstudie – hur ska ett nytt bostadsområde i Åre utformas för att tilltala generationen 55+?

    Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Mittuniversitetet/Institutionen för ekoteknik- och hållbart byggande

    Författare :Carolina Wiklund; [2021]
    Nyckelord :Urban planning; property development; generations; retirement homes; forms of living; relocation chain; neighbourhood effects; social sustainability; Samhällsplanering; fastighetsutveckling; generationer; seniorbostäder; boendeformer; flyttkedja; grannskapseffekter; social hållbarhet;

    Sammanfattning : Samhällsplanering är en stor fråga med många olika perspektiv. I Agenda 2030 beskrivs två mål som är direkt applicerbara på samhällsplanering. Mål 3 innebär att alla människor, oavsett ålder ska ha förutsättningar för att leva ett gott liv med gott välbefinnande där mötet med andra människor är en viktig faktor. LÄS MER

  5. 5. The effect of imperfect resource conversion and recurring perturbations on byproduct cross- feeding chains in digital communities

    Kandidat-uppsats, Linköpings universitet/Institutionen för fysik, kemi och biologi

    Författare :Filippa Frejborg; [2021]
    Nyckelord :byproduct cross-feeding; cross-feeding interactions; digital evolution; digital organisms; gut microbiome; recurring perturbations; resource conversion;

    Sammanfattning : The gut microbiome plays a vital role in human health. Disturbances of this microbial system is associated with diseases such as obesity and inflammatory bowel disease. In populations of microbial species, many organisms partake in byproduct cross-feeding interactions, where byproducts from one organism are consumed by other microbes. LÄS MER