Sökning: "chi 2"
Visar resultat 16 - 20 av 241 uppsatser innehållade orden chi 2.
16. Det sociala stödets inverkan på skolrelaterad stress
Kandidat-uppsats, Högskolan i Skövde/Institutionen för hälsovetenskaperSammanfattning : Introduktion: Skolrelaterad stress är ett växande folkhälsoproblem som verkar som riskfaktor för unga personers psykiska ohälsa. Prestationer, relationer, krav samt tankar om framtiden beskrivs orsaka skolrelaterad stress. Socialt stöd är en resurs för hälsa och välbefinnande. LÄS MER
17. Inflation och redovisning : K3-företags redovisningsval
Kandidat-uppsats, Högskolan i Skövde/Institutionen för handel och företagandeSammanfattning : Bakgrund: När inflationstakten ökar i Sverige (högsta nivån hittills 2023; februari 12%) står företag inför en redovisningsmässig situation som de inte ställts inför på flera decennier. Nukostnadsredovisning var en form av inflationsredovisning som det fanns ett utkast av senast på 90-talet som företag kunde använda i tider av en högre inflationstakt. LÄS MER
18. Vad vill du bli när du blir stor? : En kvantitativ studie om faktorer bakom socionomstudenters studieval
Kandidat-uppsats, Mälardalens universitet/Akademin för hälsa, vård och välfärdSammanfattning : Denna kvantitativa studie har sitt fokus på faktorer som motiverar valet av att bli socionom. Individuella faktorer inkluderar studenternas bakgrund, intressen och tidigare erfarenheter, medan strukturella faktorer innefattar utbildningens utformning och arbetsmarknadens förutsättningar. LÄS MER
19. Estimating stellar limb darkening using exoplanet transits
Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Astrofysik; Lunds universitet/Fysiska institutionenSammanfattning : The brightness of the stars is not uniform over the surface as it varies depending on the wavelength and the atmosphere that the light propagates. Limb darkening is an optical effect caused by a decrease in brightness of the star towards the edge. LÄS MER
20. Fiskkonsumtion under och efter graviditet : En kvantitativ enkätstudie
Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskapSammanfattning : SAMMANFATTNING Bakgrund Graviditeten är en period då många kvinnor lägger till, undviker eller begränsar vissa livsmedel. Fiskkonsumtion under graviditet har många hälsofördelar både för fostret och för mamman. Trots detta tenderar kvinnor att minska sin fiskkonsumtion under graviditeten. LÄS MER