Sökning: "fettkonsumtion"

Hittade 3 uppsatser innehållade ordet fettkonsumtion.

  1. 1. Attitudes to fat and fat consumption and sharing of dietary advice : A comparison between healthcare professionals and non-health professionals

    Kandidat-uppsats, Institutionen för kostvetenskap

    Författare :Panashe Ruth; [2014]
    Nyckelord :Fat; fat consumption; attitudues to fat; healthcare professionals; non-health professionals; saturated fat; Lchf; dietary advice; nnr;

    Sammanfattning : Background One of the challenges to public health in Sweden is the consumption of excessive saturated fat and too little unsaturated fat. The National Board of Health and Welfare (NBHW), the Swedish National Food Agency (SNFA) and the health sector work together to tackle such challenges, through educating the public on healthy dietary habits. LÄS MER

  2. 2. Fettdebatten fortsätter : En studie om konsumenters val av mejeriprodukter och attityder till fett och hälsa.

    Kandidat-uppsats, Institutionen för kostvetenskap

    Författare :Frida Larsson; Karolina Byström; [2013]
    Nyckelord :förtroende; kostbudskap; media; fettkonsumtion; fett; hälsa; lchf;

    Sammanfattning : Bakgrund Svenska livsmedelsverkets rekommendation att minska konsumtionen av mättat fett har på senaste tiden ifrågasatts. Kritiker anser att det saknas belägg för att mättat fett och hög fettkonsumtion ökar risken för övervikt och hjärt- kärlsjukdom. LÄS MER

  3. 3. Fett - rekommendationer, kostvanor och konsumtion mellan 1935 och 2009

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Food Science

    Författare :Hanna Aker; Lisa Germundsson; [2012]
    Nyckelord :fett; rekommendation; kostvanor; konsumtion; glass; smör; margarin; LCHF; transfett; kolesterol;

    Sammanfattning : This literature research is meant to answer the following questions: • What was the Swedes consumption of fat from 1935 to 2009? • How has the fat consumption corresponded to the current recommendations? • What is LCHF and which are the main advantages and disadvantages? Fat supplies us with energy, isolates and protect organs from bumps and punches. Fat is insoluble in water but soluble in organic solvents. LÄS MER