Sökning: "food distancing"
Visar resultat 1 - 5 av 8 uppsatser innehållade orden food distancing.
1. Glöm inte att tvätta händer och reklam noga : En kvalitativ studie om hur corona-washing har sett ut i livsmedelsbranschen under covid-19-pandemin
Kandidat-uppsats, Karlstads universitet/Institutionen för geografi, medier och kommunikation (from 2013)Sammanfattning : The covid-19-pandemic has not only made the world more conscious about how to wash their hands, it has also established concepts within the science of media and communications, identified as corona-washing. This concept of corona-washing has emerged as a consequence of companies given higher demands to help those affected by the pandemic, but the companies have failed to do so. LÄS MER
2. Äldre personers erfarenheter av att följa folkhälsomyndighetens rekommendationer under pandemin Covid-19 och dess inverkan på hälsan : En kvalitativ intervjustudie
Magister-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för omvårdnadSammanfattning : Abstrakt: År 2019 rapporterar media att ett nytt virus har tagit fart i Kina. Därefter kommer även utlåtanden från myndigheter, det har konstaterats att ett nytt virus som liknar lunginflammation börjat spridas i en matmarknad i Wuhan. LÄS MER
3. “Hello, I am a Vegan” : the experience of becoming a vegan in a non-vegan world : A qualitative investigation on how vegans undergo their transformation in social interactions with other people
Kandidat-uppsats, Karlstads universitet/Institutionen för sociala och psykologiska studier (from 2013)Sammanfattning : Formålet med dette studie var at undersøge, hvordan nye veganere oplevede deres ændring fra et ikke-vegansk liv. Målet var at få indsigt i, hvordan nye veganere oplevede at engagere sig i sociale interaktioner med andre mennesker, når de vidste, at de kunne opfattes som en ekstrem gruppe. LÄS MER
4. Recombinant Food Proteins Expressed in E. coli as Complement to Plant Proteins in the Protein Shift
Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)Sammanfattning : Increased awareness regarding nutrition, environmental sustainability, and animal welfare has sparked a trend to shift away from animal proteins. The phenomenon is referred to as the protein shift and has resulted in a higher demand for alternative protein sources. LÄS MER
5. Förändring av matshoppingpraktiker i dagligvaruhandeln : en praktikteoretisk studie under Covid-19
Master-uppsats, Högskolan i Borås/Akademin för textil, teknik och ekonomiSammanfattning : The Corona pandemic and its need for social distancing and feelings of fear have affected consumers worldwide and their shopping practices when it comes to food and groceries. Previous research has shown that in normal conditions it is difficult to change shopping practices and consumers routines, but that major changes in the outside world led to new or changing practices. LÄS MER