Sökning: "food supplier"
Visar resultat 1 - 5 av 63 uppsatser innehållade orden food supplier.
1. Framing sustainable consumerism in the retail market : a case study of Axfood
Master-uppsats, SLU/Dept. of Urban and Rural DevelopmentSammanfattning : The pressure on retail businesses to be a part of, or even lead, the transition into a more sustainable world is putting a lot of pressure on the wholesale market. The debate on whom the responsibility should fall on is divided between consumers, the government, and companies. LÄS MER
2. Konsumentcentrerad innovation – den hemliga kryddan inom livsmedelsindustrin : Hur en livsmedelsproducent kan blir mer konsumentcentrerad i sin produktutveckling
Master-uppsats, Linköpings universitet/Industriell ekonomiSammanfattning : Matbranschen är en bransch där få stora innovationer sker. Under de senaste åren har marknaden sett en kraftig utveckling av återförsäljares egna varumärken vilka konkurrerar ut befintliga produkter från livsmedelsproducenter genom deras billigare pris. LÄS MER
3. Sustainable bread supply chains in Sweden : examining scenarios for reducing or lowering the impact of surplus bread
Master-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Food waste has significant environmental, social, and economic implications, demanding actions toward a sustainable food system. In Sweden's bread supply chain, approximately 14% of produced bread is wasted, with 9% attributed to unsold bread in stores. LÄS MER
4. Användning av ekologiska och närproducerade livsmedel i ämnet hem- och konsumentkunskap
Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskapSammanfattning : Bakgrund Genom att handla närproducerat och ekologiskt är det möjligt att bidra till hållbar utveckling. Enligt det centrala innehållet för hem och konsumentkunskap ska elever utbildas att göra genomtänkta val av livsmedel som främjar deras hälsa, ekonomi och vår miljö. LÄS MER
5. Exploring Coordination Mechanisms and Product Characteristics for Food Waste Reduction Principles: A Case Study in Physical Distribution
Master-uppsats, Lunds universitet/Teknisk logistikSammanfattning : Title: Exploring Coordination Mechanisms and Product Characteristics for Food Waste Reduction Principles: A Case Study in Physical Distribution Author: Zacharias Samuelsson Thesis supervisor: Eva Berg, Faculty of Engineering at Lund University Thesis Purpose: Identify food waste causes in a global distribution network and develop an improvement proposal for minimizing food waste. Method: This study develops a food waste mitigation framework based on a literature review and assess it through a case at a company. LÄS MER