Sökning: "grönsaksproducenter"

Hittade 5 uppsatser innehållade ordet grönsaksproducenter.

  1. 1. Upplevda risker och riskhantering hos svenska lantbruksföretag : en kvalitativ intervjustudie om spannmåls- och grönsaksproducenters upplevda risker, riskhanteringsprocess och support

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)

    Författare :Emil Hermansson; Oskar Olsson; [2023]
    Nyckelord :Risk; riskhantering; riskhanteringsprocess; support; rådgivning; spannmålsproducenter; grönsaksproducenter;

    Sammanfattning : Det svenska lantbruket har under de senaste åren utsatts för flera utmaningar. Torka, en pandemi och krig är inget som den svenska lantbrukarkåren har någon inverkan på men påverkan mot företagen blir stor. LÄS MER

  2. 2. Hur fungerar samarbete mellan konkurrenter? : En studie om coopetition i det alternativa matnätverket REKO-ring

    Kandidat-uppsats, Karlstads universitet/Handelshögskolan (from 2013)

    Författare :Emilia Haggärde; [2021]
    Nyckelord :Coopetition; competition; cooperation; alternative food networks; Coopetititon; konkurrens; samarbete; alternativa matnätverk;

    Sammanfattning : Intresset för närproducerad mat växer. Klimatdebatten ökar medvetenheten kring maten vi äter. Som ett resultat av detta startades REKO-ring 2013 i Finland. 2016 kom REKO-ring till Sverige och har ökat snabbt i popularitet. LÄS MER

  3. 3. Alléodlingens potential för produktion av grönsaker, frukt och bär : baserat på förutsättningar i sydöstra Skåne

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Agricultural Biosystems and Techology

    Författare :Ellen Olsson; [2021]
    Nyckelord :alléodling; agroforestry; grönsaksproduktion; fruktodling; naturliga habitat; biodiversitet; biologisk mångfald; pollinerare; predatorer; nyttodjur; alley cropping; silvoarable; agroforestry; vegetable production; fruit production; orchard; natural habitat; biodiversity; pollinators; predators;

    Sammanfattning : Alléodling innebär att vedartade perenner, främst träd, planteras i rader varpå annuell gröda odlas mellan dessa rader. Systemet har mycket gamla anor men har till stor del har blivit bortglömt i och med jordbrukets intensifiering. LÄS MER

  4. 4. Småskaliga Grönsaksproducenter i Staden En Kvalitativ Studie av Företagares Förståelse av Konsumenters Barriärer vid Köp av Lokalproducerade Grödor

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Företagsekonomiska institutionen

    Författare :Karin Bäckgren; Sara Fransson; [2019-06-20]
    Nyckelord :Lokalproducerad mat; småskaliga grönsaksproducenter; konsumentbarriärer; strategi.;

    Sammanfattning : Bakgrund: Att producera mat nära de platser där maten ska konsumeras kan bidra till ett mer hållbart matsystem. En utmaning är att hitta metoder för småskaliga grönsaksproducenter att vara långsiktigt konkurrenskraftiga. Som företagare behövs förståelse för vad som styr konsumenters beteende i förhållande till lokal mat. LÄS MER

  5. 5. Att odla det lokala : ett producentperspektiv på betydelsen av lokalproducerad mat för landsbygdsutveckling

    L3-uppsats, SLU/Dept. of Urban and Rural Development

    Författare :Sofia Sollén Norrlin; [2014]
    Nyckelord :lokalproducerad mat; närodlat; social inbäddning; marknadsmässighet; landsbygdsutveckling;

    Sammanfattning : Denna uppsats i landsbygdsutveckling beskriver ett producentperspektiv på det ökande intresset för olika former av lokalproducerade livsmedel. Utifrån detta förs även en diskussion om de förväntningar som finns kring det lokalproducerade för landsbygdsutveckling. LÄS MER