Sökning: "hållbar matkonsumtion"

Visar resultat 11 - 15 av 28 uppsatser innehållade orden hållbar matkonsumtion.

  1. 11. Hållbar matkonsumtion och den sociala kontextens roll -En kvalitativ studie om studenters upplevelser kring hur matkonsumtionen påverkas ur ett hållbarhetsperspektiv när de träder in i ett nytt fält

    Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Institutionen för humaniora, utbildnings- och samhällsvetenskap

    Författare :Jennifer Lindberg Jonsson; Rebecka Ödqvist; [2020]
    Nyckelord :Capital; Field; Consumption; Green consumption; Ecological consumption; Students; Kapital; Fält; Hållbar konsumtion; Student; Ekologisk konsumtion; Hållbar konsumtion;

    Sammanfattning : The aim of this essay is to study what influences university students' sustainable food consumption when entering a new field. It will be interesting to study the extent to which students’ sustainable food consumption is characterized by previous experiences from growing up, and new experiences that arise with the entry into the new field. LÄS MER

  2. 12. Service Design for a Sustainable Food Consumption : Bridging Gaps between the Food Source and the Kitchen

    Master-uppsats, KTH/Skolan för industriell teknik och management (ITM)

    Författare :Wiktor Bjellebeck; Sebastian Peldius; [2020]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : The client of this thesis is Electrolux and the department Electrolux Innovation. The supervisors from the company are Camila Serpa Soares and Tove Chevalley. LÄS MER

  3. 13. Planering av en landbaserad odling av Ulva intestinalis på norra Öland

    Kandidat-uppsats, KTH/Hållbar utveckling, miljövetenskap och teknik

    Författare :Sarah Petersson; Ebba Larsson Regnström; [2020]
    Nyckelord :Ulva intestinalis; Enteromorpha intestinalis; algal cultivation; sustainable development; Ulva intestinalis; Enteromorpha intestinalis; Öland; algodling; hållbar utveckling;

    Sammanfattning : Ulva intestinalis är en fotoautotrof grönalg som är utspridd i stora delar av världen och har ett flertal användningsområden, däribland som matråvara samt som biobränsle. Matindustrin står idag för en fjärdedel av världens utsläpp av växthusgaser. För att FN:s globala mål ska uppnås innan år 2030 måste dessa utsläpp minska. LÄS MER

  4. 14. Direktfeedback för att uppmuntra till hållbar matkonsumtion

    Kandidat-uppsats, KTH/Skolan för elektroteknik och datavetenskap (EECS)

    Författare :Oliver Shin; Emil Clemedson; [2019]
    Nyckelord :Matutsläpp; Koldioxidutsläpp; Livsmedel; Ekofeedback; Direktfeedback; Digital beteendeförändring.;

    Sammanfattning : Globala utsläpp av växthusgaser blir ett allt mer allvarligt hinder för att uppnå stabilitet i miljön. Bland andra problem som transport och avskogning utmärker sig livsmedelsproduktion som en stor del av de totala utsläppet. I detta examensarbete presenteras resultaten av en miljöåterkopplingsstudie i samband med livsmedelsinköp. LÄS MER

  5. 15. "Jag skulle vilja ha mer kött på benen" : En studie om hur grundskollärare i årskurs 1–3 upplever sina förutsättningar att arbeta med hållbar utveckling kopplat till skolmaten

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Högskolan Dalarna/Pedagogiskt arbete

    Författare :Linnea Gåsberg; [2019]
    Nyckelord :hållbar utveckling; lärares upplevelser; undervisning;

    Sammanfattning : Enligt läroplanen för grundskolan, förskoleklassen och fritidshemmet (2017) har skolan i uppdrag att tillhandahålla alla elever kunskaper om de globala miljöfrågorna, vilket enligt FN:s målbeskrivning (mål 12 och 13) innefattar bland annat matkonsumtion. Därför kan matkonsumtion anses vara en central del av det arbetet kring hållbar utveckling som genomförs i skolan. LÄS MER