Sökning: "hållbar matkonsumtion"
Visar resultat 11 - 15 av 28 uppsatser innehållade orden hållbar matkonsumtion.
11. Hållbar matkonsumtion och den sociala kontextens roll -En kvalitativ studie om studenters upplevelser kring hur matkonsumtionen påverkas ur ett hållbarhetsperspektiv när de träder in i ett nytt fält
Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Institutionen för humaniora, utbildnings- och samhällsvetenskapSammanfattning : The aim of this essay is to study what influences university students' sustainable food consumption when entering a new field. It will be interesting to study the extent to which students’ sustainable food consumption is characterized by previous experiences from growing up, and new experiences that arise with the entry into the new field. LÄS MER
12. Service Design for a Sustainable Food Consumption : Bridging Gaps between the Food Source and the Kitchen
Master-uppsats, KTH/Skolan för industriell teknik och management (ITM)Sammanfattning : The client of this thesis is Electrolux and the department Electrolux Innovation. The supervisors from the company are Camila Serpa Soares and Tove Chevalley. LÄS MER
13. Planering av en landbaserad odling av Ulva intestinalis på norra Öland
Kandidat-uppsats, KTH/Hållbar utveckling, miljövetenskap och teknikSammanfattning : Ulva intestinalis är en fotoautotrof grönalg som är utspridd i stora delar av världen och har ett flertal användningsområden, däribland som matråvara samt som biobränsle. Matindustrin står idag för en fjärdedel av världens utsläpp av växthusgaser. För att FN:s globala mål ska uppnås innan år 2030 måste dessa utsläpp minska. LÄS MER
14. Direktfeedback för att uppmuntra till hållbar matkonsumtion
Kandidat-uppsats, KTH/Skolan för elektroteknik och datavetenskap (EECS)Sammanfattning : Globala utsläpp av växthusgaser blir ett allt mer allvarligt hinder för att uppnå stabilitet i miljön. Bland andra problem som transport och avskogning utmärker sig livsmedelsproduktion som en stor del av de totala utsläppet. I detta examensarbete presenteras resultaten av en miljöåterkopplingsstudie i samband med livsmedelsinköp. LÄS MER
15. "Jag skulle vilja ha mer kött på benen" : En studie om hur grundskollärare i årskurs 1–3 upplever sina förutsättningar att arbeta med hållbar utveckling kopplat till skolmaten
Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Högskolan Dalarna/Pedagogiskt arbeteSammanfattning : Enligt läroplanen för grundskolan, förskoleklassen och fritidshemmet (2017) har skolan i uppdrag att tillhandahålla alla elever kunskaper om de globala miljöfrågorna, vilket enligt FN:s målbeskrivning (mål 12 och 13) innefattar bland annat matkonsumtion. Därför kan matkonsumtion anses vara en central del av det arbetet kring hållbar utveckling som genomförs i skolan. LÄS MER