Sökning: "hållbar matkonsumtion"
Visar resultat 26 - 28 av 28 uppsatser innehållade orden hållbar matkonsumtion.
26. Vegetariska alternativ till kött i svenska livsmedelsbutiker : En fallstudie om utbud, hinder och drivkrafter
Master-uppsats, KTH/Industriell ekologiSammanfattning : A study of European households found that Food and drink causes a fourth of the total various environmental impacts. Globally does the food sector account for 22 % of all the greenhouse gas emissions. LÄS MER
27. Hållbar utveckling i skolämnet Hem- och konsumentkunskap Hur lärare i ämnet undervisar sina elever i hållbar utveckling
Kandidat-uppsats,Sammanfattning : Sammanfattning:Överdriven matkonsumtion och ohälsa ökar allt mer trots samhällets olika riktlinjer och informationkring dessa faktorers påfrestningar för den hållbara utvecklingen, utifrån miljö och hälsa. Detta sätts irelation till skolans ansvar, kring att utbilda eleverna i ämnet. LÄS MER
28. "Hug an Olive Tree" -en studie om olivträdsadoption och dess bidrag till en mer hållbar matkonsumtion.
Kandidat-uppsats, Lunds universitet/HumanekologiSammanfattning : Abstract: The food consumption of today’s world has led to an overconsumption of the earth resources. It is easy to forget that when we consume we do not only consume a product we are also consuming other peoples labour and landscapes in, many times, far off places. With daily news on environmental damages, people are becoming more aware. LÄS MER