Sökning: "konsumtionen kvinnor"

Visar resultat 1 - 5 av 64 uppsatser innehållade orden konsumtionen kvinnor.

  1. 1. Paradoxen av second hand: Hur konsumtionen av second hand kläder kan bidra till överkonsumtion

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Företagsekonomiska institutionen

    Författare :Anna Ryberg; Olivia Svensson; [2023-09-22]
    Nyckelord :second hand; hållbarhet; överkonsumtion;

    Sammanfattning : I dagens samhälle finns en kultur som präglas av snabba trender, materialism och ständig konsumtion. Modebranschen har mottagit kritik för sin påverkan på arbetarnas villkor, miljön och incitament till ökad konsumtion. Konsumenter blir allt mer medvetna om de negativa effekterna av sina konsumtionsval. LÄS MER

  2. 2. Fast fashions påverkan på miljön : En studie om konsumenters kunskaper, attityder och beteenden till Fast fashion fördelat mellan kön, ålder och utbildning

    Kandidat-uppsats, Karlstads universitet

    Författare :Saga Ekelund Jonsson; [2023]
    Nyckelord :Fast fashion; consumption; environmental threats; attitude; behavior; sustainability; Fast fashion; konsumtion; miljöhot; attityd; beteende; hållbarhet;

    Sammanfattning : In recent years, the consumption and production of clothing has increased radically because of Fast fashion. Fast fashion is a business model, which means that clothes are sold at cheap prices and enables and encourages the consumer to buy more clothes. LÄS MER

  3. 3. From Trend to Trash : En marknadsanalys av den svenska marknaden för "fast fashion"

    Kandidat-uppsats, Linköpings universitet/Nationalekonomi; Linköpings universitet/Filosofiska fakulteten

    Författare :Elinda Nilsson; Jacob Dahlgren; [2023]
    Nyckelord :Market analysis; Fast fashion; Textile strategy; Marknadsanalys; Fast fashion; Textilstrategi;

    Sammanfattning : Konsumtionen av fast fashion-kläder har ökat och bidrar till en negativ påverkan på klimatet. EU-kommissionen har därför lagt fram strategin hållbara och cirkulära textilier som syftar till att göra fast fashion omodernt fram tills 2030. LÄS MER

  4. 4. Fiskkonsumtion under och efter graviditet : En kvantitativ enkätstudie

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

    Författare :Elsa Christenson; Frida Berg; [2023]
    Nyckelord :Fiskkonsumtion; graviditet; kostråd;

    Sammanfattning : SAMMANFATTNING Bakgrund Graviditeten är en period då många kvinnor lägger till, undviker eller begränsar vissa livsmedel. Fiskkonsumtion under graviditet har många hälsofördelar både för fostret och för mamman. Trots detta tenderar kvinnor att minska sin fiskkonsumtion under graviditeten. LÄS MER

  5. 5. Attityder till sötningsmedel i dryck : En enkätstudie bland studenter

    Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för kostvetenskap

    Författare :Frida Haegermarck; Gabriella Sjöström; [2023]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Introduktion: Sötningsmedel är ett populär alternativ till socker och ett viktigt verktyg för att minska intaget av tillsatt socker. Tidigare studier av attityd har dock visat en viss skepsis till artificiella sötningsmedel. LÄS MER