Sökning: "kostchefer"

Visar resultat 11 - 15 av 21 uppsatser innehållade ordet kostchefer.

  1. 11. Matens kvalité inom äldreomsorgen

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Madelene Miller; Louise Nyberin; [2012-10-03]
    Nyckelord :Objektiv kvalité; Matsedel; Kostchef; Kvalitativa intervjuer;

    Sammanfattning : Genom objektiv kvalité föreligger ätkvalité som sedan kan indelas i olika sensoriska egenskaper. Med hjälp av människans fem sinnen; lukt, smak, syn, känsel och hörsel, uppfattar vi den sensoriska kvalitén på maten genom dels olika livsmedel och dels genom den färdiga måltiden. LÄS MER

  2. 12. Fysisk arbetsmiljö i storhushåll - Ur arbetsledares synvinkel

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Irina Kron Ringström; Erik Eldstål; [2011-03-07]
    Nyckelord :Arbetsmiljö; ergonomi; belastningsskador; ledarskap;

    Sammanfattning : I Sverige upplever dagligen över 1,5 miljoner sysselsatta, sitt arbete som ergonomiskt påfrestande. Inom storhushållsbranschen förekommer många av de vanligaste arbetsmiljöproblemen som t.ex. buller, tunga lyft, dåliga arbetsställningar, bristande ventilation, hala golv, kemiska hälsorisker och farliga maskiner. LÄS MER

  3. 13. Ekologiska livsmedel i skolkök - Enkätundersökning över andelen ekologiska inköp i offentliga storhushåll i Göteborg

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Cecilia Harrysson; Anita Supe; [2011-03-02]
    Nyckelord :ekologiska livsmedel; storhushåll; offentliga sektorn; miljöintresse;

    Sammanfattning : Frågor och funderingar om hållbar utveckling är idag mer aktuella än någonsin. Den i världen rikaste delen av befolkningen utgörs av endast 14 procent men konsumerar 56 procent av jordens resurser. I Sverige har arbetet med ekologiskt hållbar utveckling resulterat i 16 miljökvalitetsmål. LÄS MER

  4. 14. Receptanvändning i offentliga kök - med fokus på skolmåltider

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Linda Hellström; Annelie Sundbladh; [2011-02-24]
    Nyckelord :Skollunch; recept; kvalitet; kostdataprogram;

    Sammanfattning : Fri skollunch blev lagstadgat i Sverige 1997. Den nuvarande lagen säger dock inget om matens kvalitet. Kvalitet handlar exempelvis om att leva upp till gästers förväntningar och till Livsmedelsverkets rekommendationer. Näring, säkerhet, medicinska och religiösa aspekter ingår i dessa rekommendationer. LÄS MER

  5. 15. Tankar om miljöarbete - Intervjuer med kostchefer och arbetsledare i storhushåll

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Amelie Alsterrot Hansson; Sandra Ögren; [2011-02-24]
    Nyckelord :Borås kommun; miljömål; fenomenologi;

    Sammanfattning : Under den senaste tiden har människans syn på omvärlden förändrats radikalt. Plötsligt är våra resurser ändliga och vår påverkan på klimat och natur större än vi någonsin kunnat ana. En del politiker uppmanar till krafttag. LÄS MER