Sökning: "livsmedel historia"

Visar resultat 6 - 10 av 17 uppsatser innehållade orden livsmedel historia.

  1. 6. Det lokala kornet som matarv : En studie i kornets förändrade roll i området Höga Kusten genom ett tvärvetenskapligt arbete

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Enheten för restauranghögskolan

    Författare :Johanna Dyrén; My Karlgren Björkland; [2017]
    Nyckelord :gastronomi; historia; arkeologi; klimat; terroir och tvärvetenskap.;

    Sammanfattning : Studiens syfte har varit att undersöka kornets roll som råvara och livsmedel i Höga Kusten ur ett gastronomiskt, agrarhistoriskt och arkeologiskt perspektiv som underlag till framtida forskning. Ett tvärvetenskapligt ramverk som innefattat de tre nämnda ämnena har använts. LÄS MER

  2. 7. Grönhults fruktodling i Vångabygden : äppelsorter, historia och framtid

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)

    Författare :Linn Borglund; [2014]
    Nyckelord :fruktodling; äppelsorter; Villands Vånga ; Grönhult; trädgårdshistoria; fruit growing; apple varieties; horticultural history;

    Sammanfattning : Kandidatarbetets syfte är att dokumentera och analysera äppelsortimentet på Grönhults fruktodlingar i Vångabygden, samt att beskriva fruktodlingens historiska utveckling och att diskutera kring framtida möjligheter. De metoder som använts är dels en fält- och analysstudie över äppelsortimentet på Grönhult, dels en litteratur- och intervjustudie. LÄS MER

  3. 8. Tomatens öde - En kartläggning av matsvinn i primärproduktionen

    Master-uppsats, Lunds universitet/Miljövetenskaplig utbildning

    Författare :Sara Andersson; [2013]
    Nyckelord :Earth and Environmental Sciences; Agriculture and Food Sciences;

    Sammanfattning : It is estimated that between 30 and 50 percent of the food produced in the world annually will never be consumed by humans. The fact that significant amounts of food are lost or thrown away in the food supply chain is not just an environmental issue; above all it is a huge problem because many people in the world do not have access to food. LÄS MER

  4. 9. Slakthusområdets urbana odlingscenter : En produktion- och utbildningsplats i Stockholms nya matkvarter

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, KTH/Arkitektur

    Författare :Astrid Skog; [2013]
    Nyckelord :Urban odling; Slakthusområdet; matproduktion;

    Sammanfattning : Vi har trädit in i det urbana århundrade. Idag bor vi för första gången fler människor i staden än på landsbygden. År 2050 beräknas 80% av jordens befolning att bo i städer.Att förse den växande urbana befolkningen med mat har visat sig vara svårt. LÄS MER

  5. 10. Assessment of food retail business sustainability : the case of Konsum Värmland

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Economics

    Författare :Addis Bekele; [2013]
    Nyckelord :Konsum Värmland; Food retailer; Sustianable business development; Sustainability Indicators; Triple Bottom line;

    Sammanfattning : Public concern and the need of responsible way of doing business have brought forward the issue of sustainability at the forefront of discussion in the last decade. Even though, food retailers are playing an important role in the economy, they are exposed for criticism by media and consumers for any socially and environmentally irresponsible business practices because, the potential environmental and social impacts from their operations are significant. LÄS MER