Sökning: "meat quality"

Visar resultat 16 - 20 av 171 uppsatser innehållade orden meat quality.

  1. 16. Gender related differences in rabbit meat quality

    Master-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Jonna Linnéa Skoglund; [2021]
    Nyckelord :rabbit; Oryctolagus cuniculus; meat quality; gender;

    Sammanfattning : The interest in rabbit meat for human consumption is increasing in Sweden due to its good nutritional value and environmental sustainability. To meet the new interest and to optimize the production of rabbit meat it is important to know the fundamental of rabbit meat quality and what factors affecting it. LÄS MER

  2. 17. Elstimulering av lammslaktkroppar med avseende på köttkvalitet

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Environment and Health

    Författare :Hanna Thelin; [2021]
    Nyckelord :Elstimulering; volt; lamm; slaktkropp; köttkvalitet;

    Sammanfattning : Syftet med denna litteraturstudie var att ta reda på hur elstimulering (ES) av lammslaktkroppen påverkar köttkvalitetsparametrar och vilka effekter vi kan förväntas se på köttkvalitet, samt om det skulle vara intressant att använda ES vid slakt av lamm i Sverige. Sverige importerar idag cirka 70 % av det lamm- och fårkött som konsumeras vilket väcker frågan om hur det inhemska lammköttet kan göras mer konkurrenskraftigt för att minska importen. LÄS MER

  3. 18. Mjölkkor i köttdisken? : En flermetodsstudie om konsumentens och producentens tankar kring nötkött samt hur alternativ produktion går till och smakar.

    Magister-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

    Författare :Rosanna Åhlgren; [2021]
    Nyckelord :Nötkött; Mjölkko; Konsument;

    Sammanfattning : Bakgrund Det har kommit nya rekommendationer om minskad köttkonsumtion, för hälsan och en hållbar produktion. Kött har funnits i kosten länge och innehåller hög-kvalitéts protein. Samtidigt har medvetenheten kring hållbar köttkonsumtion ökat bland konsumenter. LÄS MER

  4. 19. EN KVANTITATIV STUDIE AV LIVSMEDELSVAL MED FOKUS PÅ FETTKVALITET VID LCHF

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

    Författare :Linn Seppälä; Björn Tedestam; [2021]
    Nyckelord :LCHF; fettkvalitet;

    Sammanfattning : Bakgrund. Befintlig forskning som studerat LCHF (Low Carb High Fat) har huvudsakligen undersökt hur dieten påverkar individers hälsa. Det saknas studier på hur LCHF ser ut i praktiken och i synnerhet i Sverige.  Syfte. LÄS MER

  5. 20. Recombinant Food Proteins Expressed in E. coli as Complement to Plant Proteins in the Protein Shift

    Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Författare :Anthon Izad Khast Wellerfeld; [2021]
    Nyckelord :recombinant food proteins; protein shift; protein functionality; plant-based; meat analogs; dairy; food technology; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : Increased awareness regarding nutrition, environmental sustainability, and animal welfare has sparked a trend to shift away from animal proteins. The phenomenon is referred to as the protein shift and has resulted in a higher demand for alternative protein sources. LÄS MER