Sökning: "minced products"

Visar resultat 6 - 10 av 11 uppsatser innehållade orden minced products.

  1. 6. Estimating Carbon Footprint : A quantitative analysis of greenhouse gas emission related to human behavior and diet in Västerbotten.

    Master-uppsats, Umeå universitet/Epidemiologi och global hälsa

    Författare :Bore Sköld; [2015]
    Nyckelord :Carbon footprint; greenhouse gas; emission; public health; global health; Västerbottens hälsoundersökning; VIP; VHU; Västerbotten intervention programme; FFQ; Food frequency questionnaire; Umeå university;

    Sammanfattning : Background and objective: Researchers have been looking for a way to predict future emission rates, and come up with explanations on how to tackle the issue of global warming through changes in individual behavior for decades. The focus of these studies have, on the other hand, focused more on nutritional bases rather than cultural. LÄS MER

  2. 7. Carbon footprint of retail food wastage : a case study of six Swedish retail stores

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Energy and Technology

    Författare :Katharina Scholz; [2013]
    Nyckelord :food waste; carbon footprint; LCA; environmental impact; GHG emissions; supermarket;

    Sammanfattning : Globally, about 1.3 billion tons of food are wasted every year. Besides economic, ethic and social aspects, food wastage bears a considerable environmental burden. The production of food causes greenhouse gases (GHG) at all stages along the food supply chain. LÄS MER

  3. 8. Datummärkning av livsmedel : till nytta för producenter, handlare och konsumenter?

    Magister-uppsats, SLU/Dept. of Microbiology

    Författare :Christine Jonsson; [2012]
    Nyckelord :matsvinn; bäst-föredatum; sista förbrukningsdag; hållbarhet;

    Sammanfattning : Varje dag förloras stora mängder livsmedel och dessa förluster sker i alla steg från jordbruket till konsumenternas hushåll. En av orsakerna till att mat går förlorad är att produkten börjar närma sig sitt bäst- föredatum. LÄS MER

  4. 9. Grill-, kött-, chark-, och kallskänkshanteringen i Gislaveds kommun – bättre eller sämre? En jämförelse mellan år 2008 och 2011

    Kandidat-uppsats, Sektionen för ekonomi och teknik (SET)

    Författare :Tilda Gustafsson; [2011]
    Nyckelord :livsmedel; kött; chark; kallskänk; grill;

    Sammanfattning : I detta examensarbete ges en resultatbaserad slutsats om dagsläget för livsmedelsbutikers hantering av grill-, kött-, chark- och kallskänkshanteringen jämfört med hanteringen år 2008 i Gislaveds kommun. År 2008 genomförde livsmedelsinspektörerna på Bygg- och miljöförvaltningen i Gislaveds kommun ett projekt där samtliga livsmedelsbutiker i kommunen med någon typ av grill-, kött, chark-, och kallskänkshantering inspekterades och ingick i livsmedelsprovtagning av de nämnda hanteringarnas produkter. LÄS MER

  5. 10. Livsmedelstillsatser i Fazer Food Services inköpsprodukter : kartläggning och analys

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, SLU/Dept. of Food Science

    Författare :Kristina Littmarck; [2010]
    Nyckelord :food additives; survey; evaluation; health concerns; allergy; common;

    Sammanfattning : This thesis was performed as assignment from Fazer Food Services. The aim was to survey which food additives that were present in the products in the quotation list of one of their suppliers to the Education and Nursing segment. LÄS MER