Sökning: "mjölk"
Visar resultat 21 - 25 av 557 uppsatser innehållade ordet mjölk.
21. Framtidsspaning för svensk mjölk : Identifiering av nyckelfaktorer för att öka konkurrenskraften i svensk mjölk genom jämförelse av strategier
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of People and SocietySammanfattning : I svensk livsmedelsstrategi som lanserades i juni 2017 skrivs det att konkurrenskraft är en viktig del i utvecklingen av Sveriges animalieproduktion och självförsörjning. Detta ska uppnås genom produktionsökning, expansion på inhemsk och utländsk marknad samt miljömål. Dock har trenderna under de senaste åren varit de motsatta. LÄS MER
22. En kartläggning av medvetenhet och kunskap kring allergener i kök som lagar mat till förskolor i Kalmar kommun
Magister-uppsats, SLU/Dept. of Energy and TechnologySammanfattning : Studierna har visat att andelen förekomst av matallergier hos barn varierar mellan 5-8%. Vanliga allergiframkallande livsmedel inkluderar mjölk, ägg, fisk, skaldjur, olika spannmål, nötter, frön och baljväxter som jordnötter och soja. LÄS MER
23. Branschriktlinjer ur olika perspektiv : en fallstudie om revidering av branschriktlinjer för kontroll av mjölkens kvalitet
Magister-uppsats, SLU/Dept. of Energy and TechnologySammanfattning : Betydande delar av den lagstiftning som livsmedelsföretagare har att förhålla sig till är målstyrd, vilket innebär att det för flera lagstiftningsområden finns en flexibilitet kring hur lagkraven ska uppnås. För att underlätta för företagare har flera branscher, bland annat mejeribranschen, tagit fram branschriktlinjer, där det beskrivs hur olika verksamheter kan arrangeras för att möta lagkraven. LÄS MER
24. Åtta lantbrukares syn på mervärdet av Sveriges antibiotikastrategi : en kvalitativ studie om mjölk- och grisproducenters uppfattning om mervärde, ekonomi och framtid kring Sveriges antibiotikastrategi
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of People and SocietySammanfattning : Sverige skrev historia genom att vara det första landet i världen med att sätta stopp för antibiotika i tillväxtfrämjande syfte. Först 20 år senare genomförde EU samma regelverk i resterande länder i EU. LÄS MER
25. Tillväxt på smågrisar med tre olika utfodringsstrategier
M1-uppsats, SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)Sammanfattning : Digivningsperioden lägger grunden för en lyckad avvänjning. Suggans mjölk är smågrisarnas huvudsakliga energikälla men är inte tillräcklig för att uppnå maximal tillväxtpotential och smågrisarna behöver därför tillskottsfoder (Ivarsson 2007). Traditionellt i Sverige sker tillskottsutfodring manuellt genom handutfodring. LÄS MER