Avancerad sökning
Visar resultat 6 - 10 av 35 uppsatser som matchar ovanstående sökkriterier.
6. Effects of plant polar lipids on postprandial glycemic regulation in healthy humans
Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)Sammanfattning : In light of diabetes becoming a global discussion topic, some steps ought to be taken to help reduce the number of individuals suffering from the disease. Keeping good glycemic control through a healthy diet helps prevent diabetes and cardiovascular disease. Plant lipids are increasingly being studied for their postprandial effects on humans. LÄS MER
7. Metabolic effects of various carbohydrates and fibre in dog food
Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementSammanfattning : The lack of scientific studies regarding dog nutrition highlights the need for future studies, especially when we know the importance of food in relation to health. The variety of ingredients in commercial dog food is huge. LÄS MER
8. Hjärtskyddande effekten av GLP-1 analoger vid behandling av patienter med typ-2 diabetes
Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för kemi och biomedicin (KOB)Sammanfattning : Bakgrund: Typ-2 diabetes är en sjukdom som kännetecknas av nedsatt insulinkänslighet (insulinresistens) samtidigt minskar betacellsfunktionen gradvis med fördröjt och otillräckligt insulinsvar på stimuli. Produktionen av insulin i bukspottkörteln räcker inte för kroppens behov. LÄS MER
9. Vegansk kost och typ 2-diabetes
Kandidat-uppsats, Högskolan i Skövde/Institutionen för hälsovetenskaperSammanfattning : Introduktion: Kardiovaskulära sjukdomar är en av de vanligaste sjukdomarna världen över och står årligen för 18 miljoner dödsfall, en tredjedel av alla dödsfall. En av dessa sjukdomar är diabetes som en av elva i världen har i någon form och mörkertalet är stort. Typ 2-diabetes (T2D) kan vara ärftlig men är också påverkbart. LÄS MER
10. Characterization of Nopal cactus cladode flours regarding dietary fiber and starch content, and their effects on postprandial glycemic regulation
Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)Sammanfattning : Background: Previous study found that 2 batches of Nopal flour supplied by the same suppliers at different time was performing different results in in vitro studies and the quality of Nopal flour might thus be different. Besides, investigation on whether the soluble or the insoluble fraction of the Nopal flour suspensions contributed to the glycemic modulation was still necessary. LÄS MER