Sökning: "produktutveckling bröd"

Hittade 5 uppsatser innehållade orden produktutveckling bröd.

  1. 1. Attempt to increasing freshness in gluten-free tin bread by adding distilled monoglycerides, α-amylase and glucose oxidase

    Master-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Alies Hellsten; [2019]
    Nyckelord :Emulsifier; α-amylase; glucose oxidase; gluten-free bread; freshness;

    Sammanfattning : The market for gluten-free products is still developing and producers seek to offer consumers products as close to standard market products as possible. Therefore, product development of textural and sensory issues in gluten-free bread is crucial for the industry. LÄS MER

  2. 2. Produktutveckling av glutenfria tortillabröd : hur påverkas tortillabröden av ingrediensval och gräddningstid

    Magister-uppsats, SLU/Dept. of Food Science

    Författare :Louise Rolander; [2015]
    Nyckelord :glutenfritt; tortilla; bovete; guarkärnmjöl; gräddningstid;

    Sammanfattning : Tacos är en vanlig maträtt i svenska hem, men för de som är glutenintoleranta har det länge saknats mjuka tortillabröd som är fria från gluten. Syftet med denna magisteruppsats var därför att utveckla ett glutenfritt tortillabröd av hög kvalitet, för Finax AB i Helsing-borg. Flera olika recept provbakades och ett basrecept togs fram. LÄS MER

  3. 3. Den sura glädjen

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Clara Erlandsson; Teresa Sjöberg; [2014-06-25]
    Nyckelord :Konsumenters livsmedelsval; Produktutveckling; Surdegsbröd; ZMET-technique;

    Sammanfattning : Surdegsbrödet har förekommit i den mänskliga historien sedan 7000 år tillbaka. Populariteten har varierat men brödet har de senaste åren frekvent synts såväl i media som i bagerier. Brödindustrin har uppmärksammat trenden och resultatet av den dynamiska produktutvecklingen kan ses i livsmedelsbutikernas utbud. LÄS MER

  4. 4. Sensory profiles and consumer acceptance of rye bread : - the effect of addition of whole rye kernels

    Master-uppsats, Institutionen för kostvetenskap

    Författare :Malin Örthagen; [2013]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Forskning visar att fullkorn, råg, hela rågkärnor och surdeg är brödingredienser fördelaktiga ur hälsosynpunkt. Detta, i kombination med positionen bröd har som baslivsmedel, gör det till ett potentiellt folkhälsoverktyg. LÄS MER

  5. 5. "Har ni något överhuvudtaget som jag kan äta?" : Att ha ett barn med dubbeldiagnosen celiaki-diabetes: föräldrars upplevelser av kosten.

    Kandidat-uppsats, Institutionen för kostvetenskap

    Författare :Carita Aspholme; Evelina Persson; Nina Svensson; [2011]
    Nyckelord :celiaki; glutenintolerans; diabetes typ 1; barn; ungdomar; dubbeldiagnos; föräldrar; kost; livsmedel; livsmedelsval; glutenfritt; glutenfritt bröd; blodsocker; upplevelser; bemötande; glykemiskt index; matlagning; livsmedelsanvisning;

    Sammanfattning : Bakgrund Prevalensen hos barn med diabetes typ I och den samtidiga förekomsten av celiaki varierar i studier mellan 2,4-16,4 %. Celiaki och diabetes typ I kräver båda en noggrant kontrollerad kost. Det tycks finnas få studier som undersöker hur kombinationen av de två olika kosterna fungerar i praktiken. LÄS MER