Sökning: "tillsatt socker"
Visar resultat 1 - 5 av 23 uppsatser innehållade orden tillsatt socker.
1. Sockerskattens roll i utvecklingen av hälsosamma matvanor för barn - en studie som belyser hur en sockerskatt kan påverka svenska livsmedelsföretag.
Master-uppsats, SLU/Dept. of EconomicsSammanfattning : Allt fler länder börjar se ett växande folkhälsoproblem samt att det samhällsekonomiska perspektivet påverkas negativt till följd av en hög sockerkonsumtion bland befolkningen. I Sverige har man börjat se en minskning av direktkonsumtionen av socker (råsocker och bitsocker) samtidigt som intaget av socker i form av choklad, konfektyr som bakverk, godis samt läskedrycker har ökat kraftigt. LÄS MER
2. Possible sugar substitutes to reduce sugar in bread : without affecting taste and quality
Master-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : The World Health Organization (WHO) is recommending a reduction of added sugars in food to decrease non-communicable diseases. This study was made in a collaboration with the bread company Pågen, who wants to reduce the added sugar, sucrose, to meet the recommendations from WHO and the consumer's wishes for less sugar in bread. LÄS MER
3. Sockersötade drycker och bukspottkörtelcancer : Sambandet mellan intag av sockersötade drycker och risk för bukspottkörtelcancer
Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för kemi och biomedicin (KOB)Sammanfattning : Bakgrund: Sockersötade drycker är drycker till vilka sockerarter tillsatts. Dessa drycker konsumeras globalt och många gånger överskrids rekommendationerna om intag av tillsatt socker, vilket kan leda till negativa hälsoeffekter. LÄS MER
4. Attityder till sötningsmedel i dryck : En enkätstudie bland studenter
Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för kostvetenskapSammanfattning : Introduktion: Sötningsmedel är ett populär alternativ till socker och ett viktigt verktyg för att minska intaget av tillsatt socker. Tidigare studier av attityd har dock visat en viss skepsis till artificiella sötningsmedel. LÄS MER
5. Unga vuxnas syn på kolhydrater och tillsatt socker samt faktorer av betydelse för konsumtion av tillsatt socker : En kvantitativ tvärsnittsstudie
Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för kostvetenskapSammanfattning : Bakgrund: Unga kvinnor särskiljer sig från övriga grupper gällande ohälsosamma kostmönster och högt intag av tillsatt socker vilket är anmärkningsvärt då grunden för hälsosamma matvanor läggs i ung ålder. Orsaker till att unga och särskilt unga kvinnor har sämre matvanor än övriga grupper framkommer dock inte. LÄS MER