Sökning: "oligofructose"
Hittade 4 uppsatser innehållade ordet oligofructose.
1. Possible sugar substitutes to reduce sugar in bread : without affecting taste and quality
Master-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : The World Health Organization (WHO) is recommending a reduction of added sugars in food to decrease non-communicable diseases. This study was made in a collaboration with the bread company Pågen, who wants to reduce the added sugar, sucrose, to meet the recommendations from WHO and the consumer's wishes for less sugar in bread. LÄS MER
2. Kan supplementering med inulin eller oligofruktos minska aptiten hos personer med övervikt eller fetma?
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för medicinSammanfattning : Sammanfattning Titel: Kan supplementering med inulin eller oligofruktos minska aptiten hos personer med övervikt eller fetma? - En systematisk översikt Författare: Johanna Aula och Ninni Nilsson Handledare: Sofia Klingberg Examinator: Klara Sjögren Linje: Dietistprogrammet, 180/240 hp Typ av arbete: Självständigt arbete i klinisk nutrition, 15 hp Datum: 2021-05-25 ___________________________________________________________________________ Bakgrund: Övervikt och fetma är ett stort folkhälsoproblem. Det förknippas med förtidig död och ett flertal sjukdomar. LÄS MER
3. Prebiotikan oligofruktos som behandling av övervikt och fetma hos barn
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för medicinSammanfattning : Bakgrund: Fetma är en folksjukdom som påverkar både livskvalité och livslängd negativt. Det korrelerar starkt med andra kroniska folksjukdomar, exempelvis diabetes, hjärt-kärlsjukdomar och cancer. Sjukdomsbilden är komplex och behandlingsmetoderna idag har varierande effekt med höga återfallsfrekvenser. LÄS MER
4. How is sugar replaced by other ingredients in products labelled with "no added sugar" and how does this affect the energy, fat, carbohydrate, sugar and protein content?
Master-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Labels such as “no added sugar” is commonly used by food manufacturers and consumers may think that these products are healthier than similar products that contain “added sugar”. To recreate the sweet taste, the mouthfeel and texture in products with “no added sugar”, some other kind of ingredients need to be added. LÄS MER