Sökning: "oligofruktos"

Hittade 3 uppsatser innehållade ordet oligofruktos.

  1. 1. Kan supplementering med inulin eller oligofruktos minska aptiten hos personer med övervikt eller fetma?

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för medicin

    Författare :Johanna Aula; Ninni Nilsson; [2021-08-06]
    Nyckelord :Inulin; oligofruktos; hunger; aptit; övervikt; fetma; Visual Analogue Scale; VAS; oligofructose; appetite; overweight; obesity;

    Sammanfattning : AbstractTitle: Can Supplementation with Inulin or Oligofructose Decrease Appetite in Adults with Overweight or Obesity?- A Systematic ReviewAuthors: Johanna Aula and Ninni NilssonSupervisor: Sofia KlingbergExaminer: Klara SjögrenProgramme: Programme in dietetics, 180/240 ECTSType of paper: Bachelor’s thesis in clinical nutrition, 15 higher education creditsDate: May 25, 2021_________________________________________________________________________Background: Overweight and obesity is a serious public health problem. It is associated with premature death and several diseases. LÄS MER

  2. 2. Prebiotikan oligofruktos som behandling av övervikt och fetma hos barn

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för medicin

    Författare :Johan Lundberg; Mirjam Génetay; [2019-06-25]
    Nyckelord :Prebiotika; prebiotikasupplement; inulin; oligofruktos; viktnedgång; barn; ungdomar; fetma; övervikt.; Prebiotics; prebiotic supplements; inulin; oligofructose; weight loss; children; adolescents; obesity; obesity;

    Sammanfattning : Bakgrund: Fetma är en folksjukdom som påverkar både livskvalité och livslängd negativt. Det korrelerar starkt med andra kroniska folksjukdomar, exempelvis diabetes, hjärt-kärlsjukdomar och cancer. Sjukdomsbilden är komplex och behandlingsmetoderna idag har varierande effekt med höga återfallsfrekvenser. LÄS MER

  3. 3. How is sugar replaced by other ingredients in products labelled with "no added sugar" and how does this affect the energy, fat, carbohydrate, sugar and protein content?

    Master-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Stina Bladin; [2018]
    Nyckelord :sugars; added sugar; free sugar; food labelling; sweeteners; energy; obesity;

    Sammanfattning : Labels such as “no added sugar” is commonly used by food manufacturers and consumers may think that these products are healthier than similar products that contain “added sugar”. To recreate the sweet taste, the mouthfeel and texture in products with “no added sugar”, some other kind of ingredients need to be added. LÄS MER