Sökning: "Inulin"

Visar resultat 1 - 5 av 12 uppsatser innehållade ordet Inulin.

  1. 1. Possible sugar substitutes to reduce sugar in bread : without affecting taste and quality

    Master-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Elin Forslund; [2023]
    Nyckelord :bread; sugar substitute; sugar reduction; inulin; oligofructose; amyloglucosidase; glucoamylase; dough; wheat dough; clean label;

    Sammanfattning : The World Health Organization (WHO) is recommending a reduction of added sugars in food to decrease non-communicable diseases. This study was made in a collaboration with the bread company Pågen, who wants to reduce the added sugar, sucrose, to meet the recommendations from WHO and the consumer's wishes for less sugar in bread. LÄS MER

  2. 2. Green Coacervates for Pharma and Food

    Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Författare :Izabella Imets; Andreas Vallin; [2022]
    Nyckelord :MSc; coacervate; biosurfactant; biopolymer; SAXS; DLS; elliposometry; pharmaceutical technology; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : Anionic biosurfactant-cationic biopolymer systems were investigated to identify and characterize a coacervation window. The characterization of the systems was performed with dynamic light scattering, small angle x-ray scattering and in-situ ellipsometry. LÄS MER

  3. 3. Kan supplementering med inulin eller oligofruktos minska aptiten hos personer med övervikt eller fetma?

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för medicin

    Författare :Johanna Aula; Ninni Nilsson; [2021-08-06]
    Nyckelord :Inulin; oligofruktos; hunger; aptit; övervikt; fetma; Visual Analogue Scale; VAS; oligofructose; appetite; overweight; obesity;

    Sammanfattning : Sammanfattning Titel: Kan supplementering med inulin eller oligofruktos minska aptiten hos personer med övervikt eller fetma? - En systematisk översikt Författare: Johanna Aula och Ninni Nilsson Handledare: Sofia Klingberg Examinator: Klara Sjögren Linje: Dietistprogrammet, 180/240 hp Typ av arbete: Självständigt arbete i klinisk nutrition, 15 hp Datum: 2021-05-25 ___________________________________________________________________________ Bakgrund: Övervikt och fetma är ett stort folkhälsoproblem. Det förknippas med förtidig död och ett flertal sjukdomar. LÄS MER

  4. 4. Användningen av pro- och prebiotika till häst

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Författare :Malin Hägg; [2021]
    Nyckelord :mjölksyrabakterier; saccharomyces cerevisiae; frukto-oligosackarider; bakterier; foder; grovtarmsjäsare;

    Sammanfattning : Hästen får största delen av sin energi genom mikrobernas fermentationen av fiber i grovtarmen. Miljön i grovtarmen är känslig och tillstånd som kolik, kolit och diarré hos häst har kunnat associeras till en obalans i grovtarmens bakterieflora. LÄS MER

  5. 5. Från djurriket till det nya gröna : En produktutveckling av växtbaserad och allergivänlig chokladmousse

    Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolan

    Författare :Therese Dahlberg; Felicia Jönsson; [2020]
    Nyckelord :Dessert; choklad; konsistensgivare; matlagningsfenomen; skum; emulsion; inulin;

    Sammanfattning : .... LÄS MER