Sökning: "uthållighetsförmåga"
Hittade 4 uppsatser innehållade ordet uthållighetsförmåga.
1. Ett ökat proteinintag kan förbättra en atlets uthållighetsprestation
Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för biologisk grundutbildningSammanfattning : Denna litteraturstudie tar sikte på att belysa hur proteinkonsumtion påverkar en atlets fysiska uthållighetsförmåga. För att kunna maximera sin uthållighetsprestation behöver atleter protein för att bland annat ersätta använd energi. LÄS MER
2. Elitflickfotbollsspelares relativa arbetsintensitet tillsammans med skattning av den maximala syreupptagningsförmågan kan förutsäga löpdistansen med moderat intensitet under matchspel
Kandidat-uppsats, Högskolan Dalarna/Institutionen för hälsa och välfärdSammanfattning : Syfte Syftet med studien var att undersöka om sprint- och uthållighetsförmåga vid löpning samt relativ arbetsintensitet under fotbollsmatch, enskilt eller tillsammans, har ett samband med löpdistans i olika intensitetszoner under fotbollsmatch för elitflickfotbollsspelare. Metod Studiens datainsamling delades upp i två delar, första delen syftade till att bestämma individernas sprint- och uthållighetsförmåga utifrån ett 30 m sprinttest och ett Beep-test. LÄS MER
3. Ett evolutionärt perspektiv på ursprunget till människans uthållighetsförmåga under långdistanslöpning : en narrativ litteraturstudie
Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för idrottsvetenskap (ID)Sammanfattning : Bidrog långdistanslöpning till att sätta fart på människans evolution? Flertalet forskare argumenterar för att långdistanslöpning var en viktig drivkraft i människans evolution. Men har den här teorin ben att stå på? Arkeologiska fynd visar att släktena Homo och Pan skiljdes åt för 4,6 till 6,2 miljoner år sedan. LÄS MER
4. Effekten av en fettrik kost på uthållighetsförmågan
Kandidat-uppsats, Sektionen för ekonomi och teknik (SET)Sammanfattning : Kolhydrater anses idag vara den viktigaste komponenten i kosten hos idrottare som vill prestera optimalt inom uthållighets- och högintensiv idrott. En fettrik kost där kolhydratintaget minimeras har dock visat på en rad fördelar, som alla leder till glykogenbesparing genom att kroppen genomgår en metabolisk adaption, som både vid vila och under träning leder till en ökad fettoxidation. LÄS MER