Avancerad sökning
Visar resultat 6 - 10 av 74 uppsatser som matchar ovanstående sökkriterier.
6. Performance of a New Tetra Recart® Package Storing Oxygen Sensitive Food
Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)Sammanfattning : Tetra Recart® är ett innovativt, kartong-baserat förpackningsalternativ till konserverad mat. Tetra Pak® har sett en ökad efterfrågan på en mindre förpackningsvolym av Tetra Recart®, vilket har gjort att Tetra Recart® utvidgat förpackningsportfolion med en ny, mindre förpackning på 100 mL. LÄS MER
7. New Concept Development of a Blood Glucose-Balancing Functional Beverage
Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)Sammanfattning : Type 2 Diabetes Mellitus (T2DM) have known to be one of the most common degenerative diseases which highly correlate with lifestyle, including consumption habits. It cannot be denied that the availability and accessibility to high processed food, high in carbohydrates play an important role on increasing the risk of T2DM. LÄS MER
8. Investigation of Physical Stability of Baobab Pulp Emulsion – for Food Application
Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)Sammanfattning : Background and objectives Baonaise is a novel plant-based savoury sauce. Baonaise sauce base (BSB) is produced from baobab fruit pulp. Creaming and phase separation were observed in Baonasie from previous studies at the company. LÄS MER
9. Nutrition för sårläkning av svårläkta sår hos äldre personer
Kandidat-uppsats, Högskolan i Halmstad/Akademin för hälsa och välfärdSammanfattning : Bakgrund: Svårläkta sår innebär olika typer av sår som venösa bensår, trycksår och diabetes fotsår. Brister i nutritionen och därmed brist på viktiga näringsämnen kan leda till undernäring och försämra sårläkning. Undernäring är den största riskfaktorn för äldre personer med svårläkta sår. LÄS MER
10. Investigation of Physical Stability of Baobab Pulp Emulsion – for Food Application
Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)Sammanfattning : Background and objectives Baonaise is a novel plant-based savoury sauce. Baonaise sauce base (BSB) is produced from baobab fruit pulp. Creaming and phase separation were observed in Baonasie from previous studies at the company. LÄS MER