Avancerad sökning
Hittade 4 uppsatser som matchar ovanstående sökkriterier.
1. Is omega-3 from algae a good substitute to fish oil – in human nutrition?
Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Polyunsaturated fatty acids have been proven to be important for human health, especially the omega 3 and 6. Humans cannot synthesise these fatty acids by themselves and need therefore to get them from external sources. Omega-6 is found in many different foods, such as flaxseeds, walnuts, and vegetable oils. LÄS MER
2. Ett doft- och smakbibliotek avseende hampfrö-presskaka, gula mjölmasklarver, texturerad veteprotein, ärtproteinisolat och ärtprotein koncentrat : En sensorisk undersökning av alternativa proteinkällor
Kandidat-uppsats, Högskolan Kristianstad/Fakulteten för naturvetenskapSammanfattning : Syftet med studien är att genom sensoriska analyser sammanställa ett doft- och smakbibliotek för hampfrö-presskaka, gula mjölmasklarver, texturerad veteprotein, ärtproteinisolat och ärtprotein koncentrat. Metoderna pilotstudie, konsensustest och in-house intensitetstest används i studieprocessen. LÄS MER
3. Hybrid walnut : results from a five year field trial in southwest Sweden 2015-2020
Master-uppsats, SLU/Southern Swedish Forest Research CentreSammanfattning : A crossbreeding between american black walnut and Persian walnut lead to the development of a hybrid walnut (Juglans x intermedia). In a field trial from southwest Sweden have been tested the impact of different levels of nurse trees, fertilization and weed control on the early growth of two hybrid walnut varieties: NG23 and NG38. LÄS MER
4. Valnötter sänker ett högt LDL-kolesterol hos vuxna individer - En systematisk översiktsartikel
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för medicinSammanfattning : Titel: Valnötter sänker ett högt LDL-kolesterol hos vuxna individer - En systematisk översiktsartikel Författare: Emma Albinsson och Jessica Nyström Handledare: Frode Slinde Examinator: Anna Winkvist Linje: Dietistprogrammet, 180/240 hp Typ av arbete: Självständigt arbete i klinisk nutrition, 15 hp Datum: 2018-05-22 Bakgrund: Den vanligaste dödsorsaken globalt och nationellt är till följd av kardiovaskulär sjukdom (KVS). Högt LDL-kolesterol kan bidra till utvecklingen av KVS. LÄS MER