Sökning: "Food Law"

Visar resultat 1 - 5 av 214 uppsatser innehållade orden Food Law.

  1. 1. Global and Ethiopian Cereal Prices: Does the Law of One Price hold in the long run?

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för nationalekonomi med statistik

    Författare :Heba Abbas; Borgström Annina; [2024-02-12]
    Nyckelord :Ethiopia; cereal; food prices LOP;

    Sammanfattning : Like many other countries in the world, Ethiopia is currently facing significant challenges with high food prices. The high food prices affect cereals such as teff, sorghum, and maize which are staple foods in the Ethiopian diet. This study investigates the relationship between cereal prices in Ethiopia and the world market price of cereals. LÄS MER

  2. 2. Livsmedelsinspektörens nuvarande och framtida roll för minskat matsvinn : livsmedelsinspektörens perspektiv

    Magister-uppsats, SLU/Dept. of Energy and Technology

    Författare :Neda Yadegari; Haura Abas; [2023]
    Nyckelord :matsvinn; matavfall; livsmedelsinspektör; miljö-hälsoskyddsinspektör; lagstiftning; tillsyn;

    Sammanfattning : En tredjedel av all den producerade livsmedel som avses för konsumtion i världen förloras eller slösas bort. Detta kan leda till ett omfattande problem ur ett socialt, ekonomiskt och miljömässigt perspektiv. LÄS MER

  3. 3. Beyond the Bin: Dumpster Diving as an Alternative Consumer Practice

    Magister-uppsats, Lunds universitet/Företagsekonomiska institutionen

    Författare :Adam Christensson; Vendela Melin; [2023]
    Nyckelord :Business and Economics;

    Sammanfattning : Title: Beyond the Bin: Dumpster Diving as an Alternative Consumer Practice - Investigating the Motivations and Methods of Urban Foragers Course: BUSN39 Business Administration: Degree Project in Global Marketing - Master level Authors: Adam Christensson and Vendela Melin Supervisor: Annette Cerne Keywords: Dumpster diving, Social movement, Consumer resistance, Theory of planned behavior (TPB). Purpose: The study investigates dumpster diving motivations, methods, and its role as a resistance against conventional consumption patterns. LÄS MER

  4. 4. Corporate Sustainability Due Diligence : the Swedish Quick Service Restaurant Sector

    Master-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Jonathan Gray Elliott; [2023]
    Nyckelord :Burger King; CSDDD Corporate Sustainability Due Diligence Directive; Environment; EU; Fast food; Max Hamburger; McDonald’s; Power; Quick Service Restaurant; Restaurant; Sustainability; Sweden; Wholesale;

    Sammanfattning : This thesis project looked at the preparedness of the Quick Service Restaurant Sector (QSRS) in Sweden for the introduction of a new EU law in 2024, the Corporate Sustainability Due Diligence Directive (CSDDD). Food systems play a major role in the climate crisis, contributing up to one third of all greenhouse gas emissions, with the QSRS playing a significant role in this across the globe. LÄS MER

  5. 5. Effekter av en skogsskötsel som gynnar marklav på svagare marker

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, SLU/Dept. of Forest Resource Management

    Författare :Axel Lomander; [2023]
    Nyckelord :Privata skogsägareLavanpassat skogsbruk; renskötsel; marklav; ; trakthyggesbruk; Heureka planvis.;

    Sammanfattning : Inom renskötselområdet som motsvarar 50% av Sveriges areal har andelen lavmark av lavtyp minskat med 71 procent de senaste 60 åren. Minskningens takt ser ut att avta men lavmark fortsätter ändå att minska. Den främsta anledning till att mängden marklav minskat tros bero på det moderna industriskogsbrukets framfart. LÄS MER