Sökning: "Fusion food"
Visar resultat 1 - 5 av 11 uppsatser innehållade orden Fusion food.
1. INTERWEAVE - Food production interweaving with cultural programs, housing, and public places in Slakthusområdet, Stockholm.
Master-uppsats, KTH/StadsbyggnadSammanfattning : Slakthusområdet, a historically significant slaughterhouse district in Stockholm, stands as a testament to the dynamic nature of urban landscapes, characterized by the relentless tide of rapid urban change. Over the years, this district has undergone multiple transformations, mirroring the shifting needs and aspirations of the city. LÄS MER
2. Orsaker till dystoki hos marsvin i Sverige
Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, SLU/Dept. of Clinical SciencesSammanfattning : Marsvin är populära sällskapsdjur som tros ha blivit domesticerade redan på 500–1000-talet. Marsvin blir könsmogna tidigt, honorna vid cirka två månaders ålder och hanarna vid cirka tre månaders ålder. Marsvinshonor är polyöstrala med en cykel på 15–17 dygn där östrus varar i 6–11 timmar. LÄS MER
3. Evaluation of strategies for construction of protease libraries in yeast.
Master-uppsats, Lunds universitet/Teknisk mikrobiologi; Lunds universitet/BioteknikSammanfattning : Proteases are a group of enzymes that are involved in breaking down larger proteins into smaller polypeptides or single amino acids, and they are used in various applications. In this project, the potential of budding yeast Saccharomyces cerevisiae as host for the construction of protease libraries is evaluated. LÄS MER
4. Product Design for Outdoor Cooking : Applying design work to develop a set of cooking utensils for Trangia stove kitchens
Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Luleå tekniska universitet/Institutionen för ekonomi, teknik, konst och samhälleSammanfattning : Trangia AB is a company located in Trångsviken, Sweden. They produce outdoor cooking equipment. Trangia have a large amount of users around Scandinavia and Germany but also a significant amount in Japan. LÄS MER
5. Fusion Food : En analys om människors uppfattningar om fusion food och hur fusion foods plats inom den kulinariska världen kan betraktas
Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för kulturantropologi och etnologiSammanfattning : Denna uppsats fokuserar på sambandet mellan fusion food och människans sätt att strukturellt ordna upp saker och ting enligt ett så kallat kategoriseringssystem. Studien ger analytiska infallsvinklar om hur fusion food kan anses tillhöra och ta plats inom matvärlden. LÄS MER