Sökning: "Kyckling"
Visar resultat 16 - 20 av 57 uppsatser innehållade ordet Kyckling.
16. Analys av olika metoder för att uppskatta olika livsmedels effekt på kvävecykeln
Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå,Sammanfattning : Intensifiering av jordbruket globalt har lett till förhöjda halter reaktivt kväve (Nr) i omlopp på jorden. Användningen av stora mängder av framförallt handelsgödselkväve har rubbat balansen mellan reaktivt kväve och icke reaktivt kväve i kvävecykeln, vilket orsakar stora problem i form av övergödning. LÄS MER
17. Kaninkött : ett hållbart alternativ?
Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Köttkonsumtionen stiger i världen, både i länder som tidigare haft stor köttkonsumtion, och i länder där konsumtionen tidigare varit begränsad av ekonomiska skäl men där befolkningen nu har råd att köpa kött i större utsträckning. Köttkonsumtionen stiger i både absoluta och relativa termer. LÄS MER
18. The impact of feed and diet on crickets’ nutritional value and anatomy
Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, SLU/Dept. of Anatomy, Physiology and BiochemistrySammanfattning : Denna studie utvärderar den kemiska sammansättningen hos kambodjanska syrsor (Teleogyrus testaceus) uppfödda på fyra olika dieter. Syrsor från en tidigare studie (Miech et al., 2016) om tillväxt och överlevnad användes i studien. Aminosyrakomposition, mineralinnehåll, vikt och storlek analyserades. LÄS MER
19. Texturskillnad i kyckling : påverkar ett tillskott av morötter och grönkål i fodret de sensoriska egenskaperna hos kyckling?
Kandidat-uppsats, Högskolan Kristianstad/Fakulteten för naturvetenskapSammanfattning : Introduktion: Att påverka de sensoriska egenskaperna hos kyckling genom att anpassa fodret kycklingarna får vid uppfödningen, är ett intressant koncept som kan leda till många möjligheter. På Bosarps gård utanför Blentarp i Skåne har man arbetat med ett sådant koncept genom att tillföra morötter och grönkål som ett komplement till basfodret. LÄS MER
20. ESBL hos livsmedelsproducerande djur : riskfaktorer och förebyggande åtgärder
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Biomedical Sciences and Veterinary Public HealthSammanfattning : Antibiotika är ett av de viktigaste läkemedlen i dagens sjukvård, men dessvärre ses en allt mer utbredd resistensutveckling. En typ av antibiotikaresistenta bakterier är ESBL-producerande bakterier. LÄS MER