Sökning: "Kyckling"

Visar resultat 16 - 20 av 57 uppsatser innehållade ordet Kyckling.

  1. 16. Analys av olika metoder för att uppskatta olika livsmedels effekt på kvävecykeln

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå,

    Författare :Kristina Abrahamsson; [2019]
    Nyckelord :Nitrogen use efficiency; nitrogen footprint; eutrophication potental; kväveffektivitet; kvävefotavtryck; övergödningspotential;

    Sammanfattning : Intensifiering av jordbruket globalt har lett till förhöjda halter reaktivt kväve (Nr) i omlopp på jorden. Användningen av stora mängder av framförallt handelsgödselkväve har rubbat balansen mellan reaktivt kväve och icke reaktivt kväve i kvävecykeln, vilket orsakar stora problem i form av övergödning. LÄS MER

  2. 17. Kaninkött : ett hållbart alternativ?

    Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Elisabet Henriksson; [2019]
    Nyckelord :kaninkött; hållbarhet; hälsa; klimat;

    Sammanfattning : Köttkonsumtionen stiger i världen, både i länder som tidigare haft stor köttkonsumtion, och i länder där konsumtionen tidigare varit begränsad av ekonomiska skäl men där befolkningen nu har råd att köpa kött i större utsträckning. Köttkonsumtionen stiger i både absoluta och relativa termer. LÄS MER

  3. 18. The impact of feed and diet on crickets’ nutritional value and anatomy

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, SLU/Dept. of Anatomy, Physiology and Biochemistry

    Författare :Gabriella Håkansson; [2018]
    Nyckelord :cricket; house cricket; Cambodian field cricket; Teleogyrus testaceus; entomophagy; protein quality; computer tomography;

    Sammanfattning : Denna studie utvärderar den kemiska sammansättningen hos kambodjanska syrsor (Teleogyrus testaceus) uppfödda på fyra olika dieter. Syrsor från en tidigare studie (Miech et al., 2016) om tillväxt och överlevnad användes i studien. Aminosyrakomposition, mineralinnehåll, vikt och storlek analyserades. LÄS MER

  4. 19. Texturskillnad i kyckling : påverkar ett tillskott av morötter och grönkål i fodret de sensoriska egenskaperna hos kyckling?

    Kandidat-uppsats, Högskolan Kristianstad/Fakulteten för naturvetenskap

    Författare :Dawid Alwan; Patrik Johansson; [2018]
    Nyckelord :Carrot- and kale chicken; Ross Rowan Ranger; duo-trio test; two paired sample test; Morots- och grönkålskyckling; Ross Rowan Ranger; duo-triotest och partest;

    Sammanfattning : Introduktion: Att påverka de sensoriska egenskaperna hos kyckling genom att anpassa fodret kycklingarna får vid uppfödningen, är ett intressant koncept som kan leda till många möjligheter. På Bosarps gård utanför Blentarp i Skåne har man arbetat med ett sådant koncept genom att tillföra morötter och grönkål som ett komplement till basfodret. LÄS MER

  5. 20. ESBL hos livsmedelsproducerande djur : riskfaktorer och förebyggande åtgärder

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Biomedical Sciences and Veterinary Public Health

    Författare :Rebecka Albinsson; [2018]
    Nyckelord :ESBL; ; antibiotikaresistens; E. coli; livsmedelsproducerande djur;

    Sammanfattning : Antibiotika är ett av de viktigaste läkemedlen i dagens sjukvård, men dessvärre ses en allt mer utbredd resistensutveckling. En typ av antibiotikaresistenta bakterier är ESBL-producerande bakterier. LÄS MER