Sökning: "LCA tomater"
Hittade 4 uppsatser innehållade orden LCA tomater.
1. LCA av tomatjuice – en jämförelse av KRAV-märkt och konventionell tomatjuice
Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, SLU/Dept. of Energy and TechnologySammanfattning : Consumers demand organic crops and food that are grown and processed in a sustainable and healthy way. More studies regarding the organic agriculture's environment and climate impact are needed to demonstrate with certainty that such a cultivation system affects the environment less. LÄS MER
2. Resurseffektiv livsmedelsproduktion : Tillämpning av industriell symbios för ökad resurseffektivitet inom den svenska tomatodlingsbranschen
Master-uppsats, Linköpings universitet/Industriell miljöteknik; Linköpings universitet/Tekniska högskolanSammanfattning : Industries with energy costs as a large proportion of their total costs are greatly affected by the instruments deployed to cope with the Swedish climate and energy policy goals. With energy costs representing more than 30 % of the total costs, tomato cultivators are one of the affected industries. LÄS MER
3. Nitrogen footprint vs. life cycle impact assessment methods : a comparison of the methods in a case study
Master-uppsats, Lunds universitet/Institutionen för naturgeografi och ekosystemvetenskapSammanfattning : Kväveföreningar påverkar miljön på flera sätt när de kommer ut i luft och vatten, bland annat så sker övergödning och försurning men även ozonkoncentrationen kan påverkas i troposfären och stratosfären. Effekterna som kväve ger upphov till har inte fått mycket uppmärksamhet i klimat- och miljödebatter, istället har fokus varit koldioxidutsläppen. LÄS MER
4. Resurseffektivare energi- och växthusföretag genom industriell symbios
Master-uppsats, Industriell miljöteknikSammanfattning : Syftet med examensarbetet är att utreda vilken potential det finns för en samverkan mellan Tekniska Verken och växthus. Målet är att genom industriell symbios skapa en resurseffektiv systemlösning där Tekniska Verkens produktionsanläggningars miljöprestanda förbättras samtidigt som växthusets klimatpåverkan minskas. LÄS MER