Sökning: "Lunds universitet Institutionen för tjänstevetenskap"
Visar resultat 1 - 5 av 1481 uppsatser innehållade orden Lunds universitet Institutionen för tjänstevetenskap.
1. Attityd-beteendegapet - En kvalitativ studie om konsumenters hållbara klädkonsumtionsvanor
Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Institutionen för tjänstevetenskapSammanfattning : .... LÄS MER
2. Transforming Consumption Practices: A Social Practice Theory Analysis of Repairability and Lifetime Extension of Smartphones
Master-uppsats, Lunds universitet/Institutionen för tjänstevetenskapSammanfattning : The lifetime extension of smartphones is seen as a prominent way to reduce the environmental impacts caused during the production of the devices. Smartphones may be small devices, but their impact is no longer small as for the past years e-waste has been the largest growing waste generated globally. LÄS MER
3. Arbetslivets galenskap
Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Institutionen för tjänstevetenskapSammanfattning : Anställdas välbefinnande är betydelsefullt för organisationens produktivitet och effektivitet. Arbetets takt och karaktär förändras till följd av förhöjda krav och riskfaktorer, vilket utmanar anställdas hälsa och välbefinnande. LÄS MER
4. Lastbärare - nyckeln till miljövänligare logistik? En kvalitativ studie om hur organisationer arbetar med att minska miljöpåverkan inom logistik.
Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Institutionen för tjänstevetenskapSammanfattning : Miljöarbete är ett omfattande område och organisationer kan arbeta med att minska sin miljöpåverkan på olika sätt. Logistik är en av de aktiviteter inom försörjningskedjan som bidrar till störst utsläpp av koldioxid vilket gör att det är en central del att arbeta med för att minska miljöpåverkan. LÄS MER
5. Studenters bakomliggande faktorer gällande konsumtion av hållbara livsmedel
Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Institutionen för tjänstevetenskapSammanfattning : Det är bevisat att en stor del av hushållens utsläpp är från matkonsumtionen och därmed grundas denna studie i ett samhällsproblem om hur matkonsumtionens skada på planeten kan minskas. Tidigare forskning har genom kvantitativa metoder identifierat motiv till eller från konsumtion av hållbara livsmedel men det saknas forskning för vad som ligger bakom dessa motiv. LÄS MER