Sökning: "Meal and Intervention."

Visar resultat 1 - 5 av 20 uppsatser innehållade orden Meal and Intervention..

  1. 1. Kan havregrynsgröt till frukost påverka aptiten hos vuxna? En systematisk litteraturöversikt

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för medicin

    Författare :Elsa Söderström; Sandra Milano; [2024-02-09]
    Nyckelord :Appetite; breakfast; oatmeal; hunger; satiety; Aptit; frukost; havregrynsgröt; hunger; mättnad;

    Sammanfattning : Syfte: Syftet med den här systematiska litteraturöversikten är att undersöka det befintliga vetenskapliga underlaget gällande om havregrynsgröt till frukost påverkar aptiten inför nästkommande måltid hos vuxna. Metod: I den här systematiska litteraturöversikten har en litteratursökning genomförts i två olika databaser, Scopus och PubMed. LÄS MER

  2. 2. Meal planning intervention to maximise usage of ingredients in domestic households

    Master-uppsats, KTH/Skolan för elektroteknik och datavetenskap (EECS)

    Författare :Maria Omarsdottir; [2023]
    Nyckelord :Food sustainability; Meal planning; Interaction design; Research through Design; Human computer interaction; Domestic waste; Mat hållbarhet; Måltidsplanering; Interaktionsdesign; Forskning genom design; Människa-datorinteraktion; Hushållsavfall;

    Sammanfattning : Att ta itu med hållbarhet i livsmedel och minska livsmedelsindustrins miljöpåverkan har avgörande betydelse. Inom detta sammanhang har måltidsplanering framstått som en betydande faktor som påverkar matbeteendet och bidrar till att minska hushållsavfallet. LÄS MER

  3. 3. The Impact of Oat and Fruit Consumption on Short-Chain Fatty Acid Production

    Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Författare :Johanna Margaretha Schilder; [2023]
    Nyckelord :short-chain fatty acids; SCFAs; diet; gas chromatography; serum; mice; applied nutrition and food chemistry; Agriculture and Food Sciences;

    Sammanfattning : This study explored the importance of short-chain fatty acids (SCFAs) in maintaining gut health and how different diets affect their levels. Blood plasma and serum samples from mice subjected to two intervention studies on oats and fruits were analysed to determine SCFA concentrations. LÄS MER

  4. 4. Replacement of fish protein in fish feed : effects on the yeast flora in the gut of Arctic charr (Salvelinus alpinus)

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Författare :Hanna Rydmark; [2023]
    Nyckelord :Microbiota; Saccharomyces cerevisiae; fishmeal; mussel meal; Mytilus edulis; aquaculture;

    Sammanfattning : The aim with this study was to investigate how feeds with different protein sources influence the levels and composition of the yeast flora in the gut of Arctic charr (Salvelinus alpinus). Arctic charr were fed for two weeks on a control diet (C) with fishmeal (FM) or experimental diets with 40% FM replaced by yeast (Saccharomyces cerevisiae) (Y), meal from blue mussel (Mytilus edulis) (M) or a feed with Baltic Sea originated protein; 33% FM, 33% mussel meal (MM) and 33% S. LÄS MER

  5. 5. Towards increasing the quality of service at traditional restaurants : - by design of a digital artefact

    Master-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för informatik (IK)

    Författare :Emil Lendrén; [2021]
    Nyckelord :Digitalization; Digital transformation; Digital artefact; Information system; Traditional restaurant; Service quality; Design research; Allocation of time;

    Sammanfattning : In this thesis, the reader will follow a design research project, which was initiated based on a situation of not getting the expected quality of service from the staff, when visiting a traditional restaurant. The aim of the study was to solve the experienced problematic situation by constructing an information system, but also to contribute to the greater body of knowledge regarding artefact design, service quality and customer experience. LÄS MER