Sökning: "Nutritional content"

Visar resultat 36 - 40 av 223 uppsatser innehållade orden Nutritional content.

  1. 36. Change in stability and characteristics of different sunflower press cake mixtures during fermentation with Lactiplantibacillus plantarum

    Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Författare :Sarah Nachemson Ekwall; [2022]
    Nyckelord :Sunflower; press cake; fermentation; Lactoplantibacillus plantarum; food technology; Agriculture and Food Sciences;

    Sammanfattning : Food's impact on the climate is getting more awareness, leading to an interest in finding possible solutions. One such is to use waste products to create new products. Sunflower press cake (SFPC) is a waste product from sunflower oil production with great potential because of its high protein content. LÄS MER

  2. 37. Hummus : En studie i laborationskala

    Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik (kandidat); Lunds universitet/Livsmedelteknisk högskoleutbildning - YTH

    Författare :Simon Oskarsson; Axel Nilsson; [2022]
    Nyckelord :Kikärtor; kabuli; kabuli chana; desi; kala chana; Fabaceae; Garbanzoböna; Cicer; autoklavering; sensorisk kvalitet; baljväxter; hummus; food science; livsmedelsteknik; Agriculture and Food Sciences;

    Sammanfattning : Problembeskrivning: Efterfrågan och tillgången på hälsosamma måltidslösningar har ökat stadigt de senaste åren och inget tyder på att det är en trend som kommer ändras inom snar framtid. Livsmedelsbranschen är i ständig utveckling och marknaden för hälsosamma måltidslösningar on the go sparar mycket tid för konsumenter. LÄS MER

  3. 38. Fibre content in moose (Alces alces) faeces : a comparison between free-ranging and captive moose in Sweden

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Författare :Ada Trapp; [2022]
    Nyckelord :diarrhoea; zoo; browser; ruminant; Alces alces;

    Sammanfattning : Animals have evolved adaptations to survive and reproduce in certain environments. Based on these adaptations, different feeding types can be identified among ruminants from the continuum of browsers to grazers. Browsers are assumed to digest forage rich in soluble cell contents, while grazers are more equipped to digest cellulose. LÄS MER

  4. 39. Insekter som proteinkälla i hundfoder : utvalda insekters smältbarhet och påverkan vid allergi

    Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Författare :Anna Axelsson; Agnes Brandås; [2022]
    Nyckelord :aminosyror; foderallergi; gul mjölmask; svart soldatfluga;

    Sammanfattning : Traditionella proteinkällor innebär en påfrestning på miljön i form av utsläpp samt vatten- och markanvändning. Insekter är en uppmärksammad proteinkälla med lägre klimatpåverkan och inkluderas idag i hundmatsbranschen. Dessa marknadsförs även som fördelaktiga vid allergi. LÄS MER

  5. 40. Possible nutritional output of rapid-deployable CEA greenhouses for emergency scenarios

    Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Tor Blomqvist; [2022]
    Nyckelord :Space technology; Humanitarian; hydroponics; Controlled Environmental Agriculture; nutritional yield; nutritional indicator; aeroponics; nutrient film technique; space food; BLSS;

    Sammanfattning : Space research is a catalyst for innovation and has for decades provided many tools for the improvement of life on earth. The development of space food and the demand of new methods for on-site food production for long-term space missions may, in fact, help solve the issues regarding food insecurity on earth. LÄS MER