Sökning: "Nutritional content"
Visar resultat 36 - 40 av 223 uppsatser innehållade orden Nutritional content.
36. Change in stability and characteristics of different sunflower press cake mixtures during fermentation with Lactiplantibacillus plantarum
Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)Sammanfattning : Food's impact on the climate is getting more awareness, leading to an interest in finding possible solutions. One such is to use waste products to create new products. Sunflower press cake (SFPC) is a waste product from sunflower oil production with great potential because of its high protein content. LÄS MER
37. Hummus : En studie i laborationskala
Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik (kandidat); Lunds universitet/Livsmedelteknisk högskoleutbildning - YTHSammanfattning : Problembeskrivning: Efterfrågan och tillgången på hälsosamma måltidslösningar har ökat stadigt de senaste åren och inget tyder på att det är en trend som kommer ändras inom snar framtid. Livsmedelsbranschen är i ständig utveckling och marknaden för hälsosamma måltidslösningar on the go sparar mycket tid för konsumenter. LÄS MER
38. Fibre content in moose (Alces alces) faeces : a comparison between free-ranging and captive moose in Sweden
Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementSammanfattning : Animals have evolved adaptations to survive and reproduce in certain environments. Based on these adaptations, different feeding types can be identified among ruminants from the continuum of browsers to grazers. Browsers are assumed to digest forage rich in soluble cell contents, while grazers are more equipped to digest cellulose. LÄS MER
39. Insekter som proteinkälla i hundfoder : utvalda insekters smältbarhet och påverkan vid allergi
Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementSammanfattning : Traditionella proteinkällor innebär en påfrestning på miljön i form av utsläpp samt vatten- och markanvändning. Insekter är en uppmärksammad proteinkälla med lägre klimatpåverkan och inkluderas idag i hundmatsbranschen. Dessa marknadsförs även som fördelaktiga vid allergi. LÄS MER
40. Possible nutritional output of rapid-deployable CEA greenhouses for emergency scenarios
Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Space research is a catalyst for innovation and has for decades provided many tools for the improvement of life on earth. The development of space food and the demand of new methods for on-site food production for long-term space missions may, in fact, help solve the issues regarding food insecurity on earth. LÄS MER