Sökning: "Nutritional content"
Visar resultat 26 - 30 av 223 uppsatser innehållade orden Nutritional content.
26. Uppfattningar om växtbaserad kost : En kvalitativ studie
Kandidat-uppsats, Luleå tekniska universitet/Institutionen för hälsa, lärande och teknikSammanfattning : Syftet var att undersöka uppfattningar om växtbaserad kost hos vuxna i Sverige. En växtbaserad kost främjar hälsa, miljö och djurens välfärd. Semistrukturerade intervjuer baserade på teorin om planerat beteende hölls med elva individer mellan åldrarna 18 och 57 som är bosatta i Sverige. Deltagarna hade olika kostvanor. LÄS MER
27. Utfodringsrutiner hos privatägda hästar : en enkätstudie
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Anatomy, Physiology and BiochemistrySammanfattning : In Sweden, there are a large number of horses owned by private people who are not part of business activities, calculated from the Swedish Board of Agriculture's figures of approximately 266,000 horses. In order to take into account the horse's natural needs as a grazing large intestine fermenter, Swedish horse owners need knowledge about feeding and the role of forage in the horse's well-being. LÄS MER
28. Molecular Characterization of High β-Glucan Lines in Oats
Master-uppsats, Lunds universitet/Tillämpad biokemiSammanfattning : Oats (Avena sativa) are part of the cereal whole grain family, and their production is on the rise for the past few years due to extensive research done on the health benefits it can provide to humans. ScanOats project in Sweden is one of the research groups across the world that has done extensive work on oats. LÄS MER
29. Äldre personers upplevelser och inställningar till munhälsa och munvård : En litteraturöversikt
Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Högskolan Dalarna/Institutionen för hälsa och välfärdSammanfattning : Bakgrund En god munhälsa är en förutsättning för att bibehålla välbefinnande och livskvalitet. Äldre personer med nedsatt egenvårdsförmåga behöver stöd för att bibehålla god munhygien. Sjuksköterskan ansvarar för att kartlägga den äldres munstatus samt risker för att förebygga ohälsa. LÄS MER
30. Insekter till middag! : är Sverige redo för en ny matkultur?
Magister-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Är Sverige redo för en ny era i sin matkultur? Vi har gjort det förut och vi kan göra det igen! Entomofagi! Äta insekter? Svensk matkultur har ändrats mycket genom tiden och förändras fortfarande, kommer insekter kunna bli ett populärt alternativ på marknaden tro? Förr åt vi varken pasta, pizza, falafel eller sushi. Det har vi delvis medlemskapet i EU att tacka för, då det medförde bland annat frihandelsavtal inom EU. LÄS MER