Sökning: "Nutritional content"
Visar resultat 41 - 45 av 223 uppsatser innehållade orden Nutritional content.
41. Nordic sea vegetables as a future edible crop : is it sustainable and safe?
Master-uppsats, SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)Sammanfattning : As the population continues to grow, so does the need for sustainable food sources. In recent years the production of sea vegetables has been getting more and more attention in the Nordic countries. The cultivation of seaweed can be connected to several of Sweden's national sustainability goals. LÄS MER
42. Kött- och benmjöl i fjäderfäfoder
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementSammanfattning : I samband med utbrottet av Bovin Spongiform Ecefalopati (BSE) i Storbritannien utfärdades ett förbud mot utfodring av kött- och benmjöl till livsmedelsproducerande djur. År 2021 godkändes en ändring av Europaparlamentets och rådets förordning nr 999/2001 som innebar ett godkännande att utfodra fjäderfä med animaliskt protein från gris. LÄS MER
43. Mer växtkraft i trädgårdslandet med bokashi? : ett jämförande odlingsförsök med bokashi, traditionell kompost, BSF-kompost och biogödsel
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Soil and EnvironmentSammanfattning : Att ta vara på matavfall från hushållen är viktigt för att ställa om till ett hållbart samhälle med cirkulära system för näringsämnen och energi. Hemkompostering nämns i EU:s direktiv om avfallshantering som en metod för att återvinna bioavfall där det uppstår. LÄS MER
44. Fördelar och nackdelar med veganska fodermedel till hund : kan man möta hundens näringsbehov?
Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementSammanfattning : När hunden blir en del av familjen appliceras människornas värderingar på dess djurhållning. Värderingarna kan vara av etisk, religiös, miljömässig och hälsomässig karaktär, vilket kan påverka djurägarens val av foder till sina hundar. LÄS MER
45. Effect of High-Pressure Homogenization and Heat Treatment on the Emulsification Properties of Oat Protein Concentrate
Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)Sammanfattning : This master thesis project was performed in collaboration with an agricultural cooperative Lantmännen Oats AB, who has developed a dry protein powder concentrate PrOatein™. The powder consists of oat proteins, dextrins, lipids and β-glucans. LÄS MER