Sökning: "Nutritional content"
Visar resultat 31 - 35 av 223 uppsatser innehållade orden Nutritional content.
31. Sjuksköterskors erfarenheter att vårda äldre med undernäring : En litteraturöversikt
Kandidat-uppsats, Högskolan Dalarna/Institutionen för hälsa och välfärdSammanfattning : Bakgrund Sjuksköterskor ska arbeta för att uppmärksamma och behandla undernäring samt utföra adekvata omvårdnadsåtgärder. Trots det är undernäring ett stort problem hos äldre. Olika barriärer kan finnas som utmanar sjuksköterskors möjligheter i nutritionsomvårdnaden. LÄS MER
32. Tillskott av vitaminer till nyfödda dikalvar : påverkan på tillväxt och överlevnad de första 2 månaderna efter födsel
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)Sammanfattning : Antalet dikor i Sverige har ökat de senaste åren samtidigt som antalet besättningar minskar. Att bedriva dikoproduktion innebär att korna ofta kalvar på tidig vår och går ihop med sina kalvar ute på bete under sommaren för att sedan avvänja sina kalvar på hösten. Det finns många faktorer som påverkar kalven fram till avvänjning. LÄS MER
33. Men maten då? : En enkätstudie om hur pedagoger undervisar barnen i förskolan kring kostens betydelse för hälsa.
Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Karlstads universitet/Fakulteten för humaniora och samhällsvetenskap (from 2013)Sammanfattning : The purpose of this study is to show how educators in preschool teach children about the diet’s importance for health. We have used a quantitative method in the form of a questionnaire to get answers to our research questions. The questionnaire consisted of mostly closed questions and was answered by 206 educators in Swedish preschools. LÄS MER
34. Produktion av edamame : kvalitetsparametrar för odling och konsumtion
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Plant Breeding (from 130101)Sammanfattning : Sojabönan är en de viktigaste grödorna och odlas över stora arealer globalt. Den odlas främst för sitt höga proteininnehåll och relativt höga oljeinnehåll och anses därav vara en oljegröda. Edamame eller vegetable soybean är gröna sojabönor som skördas vid mognadsstadie R6 då bönorna fyller ut baljan till 80–90 %. LÄS MER
35. A Functionality Study of Mycoprotein
Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)Sammanfattning : The mycoprotein was obtained from the company, Mycorena. The mycoprotein is a potential source of alternative protein of the animal origin used as the functional ingredients in the food industry. LÄS MER