Sökning: "Palmolja"

Visar resultat 1 - 5 av 25 uppsatser innehållade ordet Palmolja.

  1. 1. Hållbara och konkurrenskraftiga : En fallstudie vid multinationella företag inom palmoljeindustrin

    Kandidat-uppsats, Karlstads universitet/Handelshögskolan (from 2013)

    Författare :Johan Wennermark; Axel Vinberg; [2022]
    Nyckelord :Hållbar värdekedja; Hållbarhet; Konkurrenskraft; Triple bottom line; Palmolja.;

    Sammanfattning : Globaliseringen är något som påverkat världen på många sätt, bland annat genom en ökad levnadsstandard. Tyvärr har detta skett på bekostnad av miljömässiga och sociala förhållanden. LÄS MER

  2. 2. Water Risk Assessment of Agricultural Raw Materials in a Global Supply Chain : A Case Study of IKEA

    Master-uppsats, KTH/Hållbar utveckling, miljövetenskap och teknik

    Författare :Victoria Berggren; [2022]
    Nyckelord :Water Risk Assessment; Freshwater; Water Depletion; Water Availability; Agricultural Raw Materials; Soy; Palm Oil; Agricultural Management Practices; and Material Sourcing; Riskbedömning för vatten; sötvatten; vattenbrist; vattentillgång; jordbruksråmaterial; soja; palmolja; jordbruksförvaltningsmetoder och materialförsörjning;

    Sammanfattning : Current mass consumption and production patterns have led to an unsustainable use of natural resources, including freshwater, which is one the most crucial natural resources for people and the planet. Agricultural production systems are alone responsible for 72 percent of all global water withdrawals. LÄS MER

  3. 3. Biojetbränsle och Reglering

    Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Trafikflyghögskolan

    Författare :Eric Oskarsson; [2021]
    Nyckelord :Biojetbränsle; biobränsle; flyg; hållbarhet; globalisering; klimatavtryck; palmolja; höghöjdseffekt; FLYL01; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : Detta arbete behandlar förutsättningarna för svenska flygbolags möjlighet att kunna utvecklas i en hållbar riktning inom en tio års period. Förutsättningarna analyseras ur ett politiskt, ekonomiskt, socialt och teknologiskt perspektiv. LÄS MER

  4. 4. Effekten av olika kvalitéer av Shea-stearin och Palmolja med avseende på Solid Fat Content : Undersökning av halten diglycerider och dess påverkan på Solid Fat Content

    Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för kemi och biomedicin (KOB)

    Författare :Daniel Johnsson; [2021]
    Nyckelord :Fettkemi; Diglycerider; shea; palm;

    Sammanfattning : Syftet med arbetet var att undersöka effekten av olika kvalitéer av shea-stearin och palmolja med avseende på solid fat content (SFC)-värdet efter att fettet hade genomgått en simulering av en deodoriseringsprocess. Utöver att undersöka olika kvalitéer testades även effekten av två olika grundrecept med stora andelar av shea-stearin och palmolja. LÄS MER

  5. 5. Vad påverkar konsumenters val och gör en livsmedelsprodukt attraktiv? : en studie om livsmedelsval i Nya Zeeland

    Magister-uppsats, SLU/Dept. of Urban and Rural Development

    Författare :Matilda Gunnarsson; [2020]
    Nyckelord :ekologiskt; livsmedelskonsumtion; Nya Zeeland; köpbeteende;

    Sammanfattning : Syftet med studien var att undersöka människors inställning till livsmedel de köper och var och hur de är producerade. Fokus var främst på ekologiska livsmedel, samt vad som motiverade konsumenterna i studien till ett visst köpbeslut. LÄS MER