Sökning: "Pass-through effect"

Visar resultat 21 - 25 av 38 uppsatser innehållade orden Pass-through effect.

  1. 21. Automatic Identification of Poorly Performing Substations and Meter Devices. The Future of District Heating Analysis

    Master-uppsats, Lunds universitet/Institutionen för energivetenskaper

    Författare :Kristin Davidsson; Sara Månsson; [2016]
    Nyckelord :District heating; district heating system; district heating substations; district heating meter devices; poor cooling performance; meter reading abnormalities.; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : The district heating sector in Sweden is today facing several challenges due to competition from other heating alternatives as well as decreasing heat demand in buildings. To increase its competitiveness, the district heating companies have to find ways to keep their production costs at a more or less constant level. LÄS MER

  2. 22. Formulation and characterization of liposomal spray dried powders intended for inhalation

    Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Författare :Fredrik Kullenberg; [2016]
    Nyckelord :Impactor; Phospholipid; Liposome; Spray Drying; Inhalation; Fine Particle Fraction; Pharmaceutical Technology; läkemedelsteknologi; Medicine and Health Sciences; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : This master thesis has evaluated the possible use of a spray dryer to produce powders suitable for use as inhalants and whether the addition of liposomes to the solution to be spray dried would improve the properties of the powder. The powders created consisted of Lysozyme as model drug, Lactose as filler and stabilizer, and different types of phospholipids to create liposomes using an ethanol injection method. LÄS MER

  3. 23. Weak acids’ microbial and sensorial effect on marinated herring

    Master-uppsats, Lunds universitet/Teknisk mikrobiologi; Lunds universitet/Bioteknik

    Författare :Jennika Larsson; [2016]
    Nyckelord :sensorial test; Lactobacillus plantarum; acetic acid; malic acid; citric acid; Marinated herring; lactic acid; applied microbiology; teknisk mikrobiologi; MRS; accelerated test; Technology and Engineering; Agriculture and Food Sciences;

    Sammanfattning : Marinated herring is a food product usually with a sauce containing acetic acid. In this project the weak acids malic acid, citric acid, and lactic acid were evaluated for use in the sauce for marinated herring instead of using acetic acid. The microbial and sensorial effects of the acids were evaluated. LÄS MER

  4. 24. Polyuri och polydipsi vid pyometra hos tik : etiologi och patogenes

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Biomedical Sciences and Veterinary Public Health

    Författare :Emma Hedlund; [2016]
    Nyckelord :Pyometra; livmoderinflammation; hund; tik; njure; etiologi; patogenes; Pyometra; dog; bitch; kidney; etiology; pathogenesis;

    Sammanfattning : Pyometra är en inflammation i livmodern som drabbar medelålders till äldre tikar under diöstrus (en av de 4 faserna i hundens brunstcykel). Det är en av de vanligaste sjukdomarna hos äldre tikar och uppstår efter långvarig progesteronstimulans av endometriet (livmoderslemhinnan). LÄS MER

  5. 25. Optimering av nanocellulosa för tillämpning som papperstyrkeadditiv

    Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, KTH/Skolan för kemivetenskap (CHE)

    Författare :Johan Englöf; [2015]
    Nyckelord :nanocellulose; MFC; retention; tensile strength;

    Sammanfattning : Syftet med projektet var att undersöka hur homogeniserings förhållanden (tryck antal passager och därmed energiinsatsen) vid framställning av MFC (mikrofibrillär cellulosa), från enzymatiskt förbehandlade pappersmassafibrer påverkar hållfastheten av papper förstärkt med MFC. Arbetsgivaren för projektet var Innventia och det laborativa arbetet har utförts i deras lokaler. LÄS MER