Sökning: "Restaurang"

Visar resultat 11 - 15 av 860 uppsatser innehållade ordet Restaurang.

  1. 11. Energikartläggning av Härnösands simhall

    Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Mittuniversitetet/Institutionen för naturvetenskap, design och hållbar utveckling (2023-)

    Författare :Josefin Kihlberg; [2023]
    Nyckelord :Energikartläggning; badhus; energieffektivisering;

    Sammanfattning : Simhallar är en byggnadstyp med stor energianvändning. Härnösands simhall har en månatlig elenergianvändning på 100 000 kWh, vilket motsvarar fyra normalvillors årsanvändning. Arbetets syfte är att beräkna var energin används och se vilka energieffektiviseringsmöjligheter det finns för att minska användningen. LÄS MER

  2. 12. Where Wheat Works

    Kandidat-uppsats, KTH/Arkitektur

    Författare :Patrycja Koltuniak; [2023]
    Nyckelord :folkets hus; flour mill; public building; Lidatorp; Nynäshamns kommun; community center;

    Sammanfattning : Syftet med detta projekt är att sätta samhället i fokus. Att skapa en hybridbyggnad där olika aktiviteter kan ske under samma tak var kärnan i tesen. Att kombinera omgivningens behov och potential resulterade i en oväntad men till synes fungerande mix. LÄS MER

  3. 13. Unité d'Habitation anpassat för ett nordiskt klimat : En studie i klimatanpassad arkitektur och energieffektiviseringar

    Kandidat-uppsats, Luleå tekniska universitet/Arkitektur och vatten

    Författare :Knut Hallberg; [2023]
    Nyckelord :climate adapted architecture; energy efficency measures; klimatanpassad arkitektur; energieffektiviseringar;

    Sammanfattning : Detta examensarbete inom utbildningen Civilingenjör arkitektur inriktning husbyggnad vid Luleå tekniska universitet har fokuserat på att anpassa Le Corbusiers Unité d’Habitation till ett skandinaviskt klimat för att skapa en nära nollenergibyggnad, tänkt att placeras i Norrbotten. Unité d'Habitation är en multifunktionsbyggnad som innehåller element från den sovjetiska kollektivismen och Le Corbusiers idé var att designa en byggnad som innehöll en hel stads funktioner, såsom lägenheter, butiker, en restaurang, ett konstgalleri och ett bibliotek mm. LÄS MER

  4. 14. Restaurangbranschens rekrytering av generation Z

    Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolan

    Författare :Eveline Henje; Emil Redmo; [2023]
    Nyckelord :Workforce supply; employee turnover; restaurant industry; Generation Z; career development.; Kompetensförsörjning; personalomsättning; restaurangbranschen; generation Z; karriärsutveckling;

    Sammanfattning : .... LÄS MER

  5. 15. Serveringspersonalens kommunikations- och interaktionsförmåga : En kvalitativ studie om vikten av en tydlig och bra kommunikation och interaktion mellan serveringspersonal och gäst

    Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolan

    Författare :Alicia Skagerström; Jenny Hedberg; [2023]
    Nyckelord :Waiters waitress; communication; interaction; knowledge; craft; Serveringspersonal; kommunikation; interaktion; restaurangbranschen; hantverk.;

    Sammanfattning : .... LÄS MER