Sökning: "Saltå kvarn"

Visar resultat 1 - 5 av 13 uppsatser innehållade orden Saltå kvarn.

  1. 1. En flödesanalys hos Saltå Kvarn - med fokus på två produkter

    Kandidat-uppsats, KTH/Hållbar produktionsutveckling (ML)

    Författare :Delil Dölcü; Linus Nordin; [2019]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Syftet med denna rapport har varit att studera produktionsflöden i företaget Saltå Kvarn. Efter ett tidskrävande avgränsning i företaget hittades det till slut vilka två produkter som skulle analyseras. Dessa två produkter är röda linser 500 g och russin 500 g. LÄS MER

  2. 2. Mervärde ur ett företagsperspektiv : En kvalitativ studie om hur leverantörer på den svenska livsmedelsmarknaden arbetar med att tillföra mervärde till sina produkter

    Kandidat-uppsats, Södertörns högskola/Institutionen för samhällsvetenskaper

    Författare :Ebba Lannersten; Linnéa Berndt; [2019]
    Nyckelord :mervärde; varumärke;

    Sammanfattning : The increased penetration of the retail chains' own branded goods in the Swedish food market has led to a disrupted balance of power at the market, and worse conditions for the suppliers. Further, this has forced the suppliers to overlook their strategies in order to be able to respond to the fierce competition, which is crucial in order to survive in today's market. LÄS MER

  3. 3. Kan lean stödja implementering av digitala lösningar? : digitalisering i små och medelstora (SME) företag

    M1-uppsats, KTH/Tillämpad maskinteknik (KTH Södertälje)

    Författare :Reem Saleh; [2018]
    Nyckelord :Lean; digitalization; standardization; production; efficiency; Lean; digitalisering; standardisering; produktion; effektivitet;

    Sammanfattning : Syftet med arbetet är att dels undersöka vilken inverkan som implementeringen av Lean har på införandet av ett digitaliserade arbetssätt på företaget Saltå Kvarn men även att föreslå vilka typer av metoder som har en digitaliseringspotential. Målet med att införa digitaliserade metoder är att förstärka och stödja det redan påbörjade arbetet inom Lean där syftet är att ta vara på medarbetarnas kompetens samtidigt som att effektivisera verksamheten. LÄS MER

  4. 4. Sustainable Business : A Case Study of Oatly and Saltå Kvarn

    Master-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för arkeologi och antik historia

    Författare :Josefina Jonsson; [2017]
    Nyckelord :Sustainable Business; Corporate Sustainability; Swedish Food industry; Environmental Management;

    Sammanfattning : This case study presents the factors that define a sustainable entrepreneurship in theory and how a sustainable business can be presented in practice. The questions that will be answered are: (1) How do Oatly and Saltå Kvarn implement sustainable practices within their organisations? (2) How do the representatives of Oatly and Saltå Kvarn perceive the impact that sustainable practices have on business results? (3) How do the representatives of Oatly and Saltå Kvarn use sustainability to create innovation? (4) How are attitudes and values related to the organisation of sustainable practices in Oatly and Saltå Kvarn? Also, I will present how different practices of sustainable business is related to each other and how it can be implemented in theory. LÄS MER

  5. 5. Klimatkompensationer : aldrig avdragsgilla?

    Magister-uppsats, Karlstads universitet/Handelshögskolan

    Författare :Jonathan Brandstedt; [2017]
    Nyckelord :Klimatkompensation; klimatkompensationer; avdragsgill; avdragsgilla; HFD 2014 ref. 62;

    Sammanfattning : Avdragsrätt för bolag regleras främst i 16 kap. 1 § inkomstskattelagen. I denna paragraf stadgas det att utgifter för att förvärva och bibehålla inkomster ska dras av som kostnad. Det finns dock regler som inskränker denna avdragsrätt även fast utgifterna uppfyller kravet på att vara kommersiellt motiverade. LÄS MER