Sökning: "Utbildning livsmedelssäkerhet"

Visar resultat 1 - 5 av 15 uppsatser innehållade orden Utbildning livsmedelssäkerhet.

  1. 1. Säkra livsmedel i fält : En studie om livsmedelssäkerhet vid Norrbottens flygflottilj

    Magister-uppsats, SLU/Dept. of Energy and Technology

    Författare :Maria Martino Johansson; [2023]
    Nyckelord :förplägnadstroppen; livsmedelsutbildning; livsmedelskunskap; personlig hygien; kontaminering; livsmedel i fältmiljö;

    Sammanfattning : EU-förordning 178/2002 beskriver att livsmedel inte får släppas ut på marknaden om de inte är säkra för konsumenten. I Försvarsmakten är det delar av den egna personalen som har ansvaret att leverera mat till soldater i fält, vilket kräver noggrann hantering och förberedelse för att säkerställa hög livsmedelssäkerhet. LÄS MER

  2. 2. Kommunikation av osäkerhet i EFSAs livsmedelsbedömningar

    Magister-uppsats, Lunds universitet/Miljövetenskaplig utbildning; Lunds universitet/Centrum för miljö- och klimatvetenskap (CEC)

    Författare :Berivan Mirsa; [2023]
    Nyckelord :EFSA; livsmedels; säkerhet; kommunikation; osäkerhet; bedömningar; Science General;

    Sammanfattning : The European Food Safety Authority (EFSA) is an EU agency, providing scientific advice and standards surrounding risk assessment in order to maintain food safety in Europe. The aim of this study was to investigate how EFSA communicates uncertainty in conditions of their assessment and if the recommended guidelines by EFSA 2019 is fulfilled. LÄS MER

  3. 3. Den nuvarande livsmedelssäkerhetens potential - En studie av livsmedelssäkerhetens senare framgång och framtida möjligheter

    Master-uppsats, Lunds universitet/Centrum för miljö- och klimatvetenskap (CEC); Lunds universitet/Miljövetenskaplig utbildning

    Författare :Steven Todorovski; [2023]
    Nyckelord :Livsmedelssäkerhet; Livsmedelskontroll; Earth and Environmental Sciences;

    Sammanfattning : The purpose of this study was to investigate how food safety measures have developed over the last two decades; how the resent 2020 pandemic affected food safety- and control; how effective the current methods are; and what potential new methods might exist in the coming decade. This study was executed as a combined literary study, where current scientific studies and reports where analysed, and a survey with relevant questions, that was sent to various individuals with work experience in food safety- and control, was conducted. LÄS MER

  4. 4. Behövs licens för livsmedelssäkerhet - En fallstudie om behovet av livsmedelslicens inom restaurangbranschen

    Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Centrum för miljö- och klimatvetenskap (CEC); Lunds universitet/Miljövetenskaplig utbildning

    Författare :Natasa Curic; [2023]
    Nyckelord :Livsmedelslicens; livsmedelskörkort; misstänka matförgiftningar; resurssmart; hållbarhet; utbildning; livsmedelssäkerhet; livsmedelsverket; hållbarhetsmål; nationella miljömål; kunskapsprov; Earth and Environmental Sciences;

    Sammanfattning : Despite available training in food safety, regular inspections from the authorities and strict laws and regulations, the number of suspected food poisoning is estimated at 500,000 cases per year in Sweden (Norling, 1994). Since the 1990s, there have been discussions about introducing a "mandatory food driver's license" to improve food safety in Sweden. LÄS MER

  5. 5. Livsmedelshygien i skolkök

    Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master); Lunds universitet/Livsmedelteknisk högskoleutbildning - YTH

    Författare :Richard Frank; [2021]
    Nyckelord :livsmedelssäkerhet; livsmedelshygien; utbildning; skolmåltider; undersökning; hygienkunskap; livsmedelsteknik; Science General;

    Sammanfattning : Bakgrund Detta arbete genomfördes i Malmö stads grund- och gymnasieskola och undersökte kunskapsnivån inom livsmedelshygien hos kockar och restaurangbiträden i Malmö Stads grund- och gymnasieskolor. Serviceförvaltningen i Malmö önskade att hygienkunskaperna hos restaurangbiträden inom Malmö skolrestauranger också skulle undersökas, men på grund av att svarsfrekvensen hos restaurangbiträden var för låg, analyseras och utvärderas endast kockarnas svarsalternativ. LÄS MER