Sökning: "analys av kursplan hem- och konsumentkunskap"
Visar resultat 1 - 5 av 6 uppsatser innehållade orden analys av kursplan hem- och konsumentkunskap.
1. Farm-based education : can farms and farm animals contribute to learning in accordance with the school curriculum and syllabi?
Master-uppsats, SLU/Dept. of People and SocietySammanfattning : There seems to be something missing in the modern school. An increasing number of students face difficulties in the traditional classroom setting, some cannot attend school at all, and a worrying number of students fail to leave school with approved grades, with potentially detrimental effects on their future lives. LÄS MER
2. Implementeringen av en ny kursplan i hem- och konsumentkunskap : En kvalitativ intervjustudie
M1-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för kostvetenskapSammanfattning : Introduktion: Den 1 juli 2022 börjar den nya läroplanen Lgr 22 att gälla. I kursplanen för hem- och konsumentkunskap har mer fokus lagts på kunskapsområdet privatekonomi och konsumtion. LÄS MER
3. Arbetsprocessen i fokus Kvalitativa intervjuer om hur lärare i hem- och konsumentkunskap tolkar ämnets kunskapskrav
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitetSammanfattning : Trots att syftet med Lgr 11 var att förtydliga för lärare och elever vad som egentligen ska bedömas upplever många lärare att kunskapskraven är otydliga. Kunskapskraven i hem- och konsumentkunskap (HK) kan verka väldigt teoretiska då flera delar handlar om förmågan att resonera men Svanelid (2011) menar att eleverna naturligtvis måste fortsätta med att laga mat – det handlar istället om att ”bedömningen ska fånga in andra aspekter än det rent praktiska” (2011, november). LÄS MER
4. Recept för en "god" konsument : En läromedelsanalys i hem- och konsumentkunskap med utgångspunkt i kursplan 2000.
Master-uppsats, Institutionen för pedagogik, didaktik och utbildningsstudierSammanfattning : Sammanfattning Analysen undersöker meningserbjudandet gällande konsumentfrågor i tre läroböcker inom hem- och konsumentkunskap, med utgångspunkt i kursplan 2000 (Skolverket, 2000a). Först definierades och avgränsades konsumentfrågorna med hjälp av konsumtionsprocessen (Bjurström, 2004, McGregor, 2011a). LÄS MER
5. Lärare talar om resurshushållning i hem- och konsumentkunskap
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskapSammanfattning : I dagen samhälle är de allra flesta medvetna om att det måste till en förändring av vårt beteende för att hejda den alltmer negativa miljöpåverkan på vår jord. I skolan har hem- och konsumentkunskapsämnet en stor funktion att fylla, då ett av ämnets fyra perspektiv är resurshushållning. LÄS MER