Sökning: "beverage analysis"

Visar resultat 1 - 5 av 75 uppsatser innehållade orden beverage analysis.

  1. 1. Consumer Incentives for Participating in a Circular System - Understanding the Use of Reusable Food and Beverage Packages

    Master-uppsats, Göteborgs universitet/Graduate School

    Författare :Hanna Isaksson; Hanna Palmqvist; [2023-07-03]
    Nyckelord :Sustainable Food Packaging; Sustainable Beverage Packaging; Circular Economy; Environmental Sustainability; Consumer Incentives; Multi Criteria Decision Analysis; Circular Economy and Logistics; Swedish Packaging Policies; Circular Packaging Solution;

    Sammanfattning : Human actions are causing a growing negative impact on the environment and measures must be taken to halt this trend. In response, the EU and Sweden have developed new regulations to be implemented, aimed at reducing the environmental impact of disposable food and beverage packaging. LÄS MER

  2. 2. Hållbarhetsredovisningar: att kommunicera utvecklingen och konsekvenserna av sin verksamhet : En kvalitativ studie om sex företag inom den svenska dryckesbranschen

    Kandidat-uppsats, Södertörns högskola/Företagsekonomi

    Författare :Tom Andersson Landén; André Orellana von Essen; [2023]
    Nyckelord :Sustainability reporting; Communication; CSR; The Swedish beverage industry; Annual accounting act.; Hållbarhetsredovisning; Kommunikation; CSR; Svenska dryckesbranschen; Årsredovisningslag.;

    Sammanfattning : Sedan flera år tillbaka har det diskuterats hur samt vilket ansvar som företag bör ta inom samhället. Idag är det en självklarhet att företag bör arbeta för hållbarhet samt med Corporate Social Responsibility samtidigt som de måste redovisa sitt arbete enligt lag. LÄS MER

  3. 3. Could Pricing Strategies in Different Regions Create a Sense of Division? : A Qualitative Study in the Pursuit of Scrutinizing European Individuals' Views on Penetration Pricing, Price Skimming, and Prestige Pricing Pertaining to a New Sugar-Sweetened Beverage

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Handelshögskolan vid Umeå universitet (USBE)

    Författare :Zoltán János Tóth; [2023]
    Nyckelord :penetration pricing; price skimming; prestige pricing; the economic theory of buyer behaviour; pricing in marketing; marketing;

    Sammanfattning : Background: To many customers, prices are mundane; however, marketers engage in casuistry to purport their product as superior to others by enticing prices. Prices are the most susceptible variable in the Marketing Mix. LÄS MER

  4. 4. Trocaderos rebranding – från töntigt till trendigt : En kvalitativ fallstudie om varumärkespersonligheten som strategisk aspekt vid rebranding

    Kandidat-uppsats, Stockholms universitet/Företagsekonomiska institutionen

    Författare :Hanna von Szalay; Vendela Nygren; [2023]
    Nyckelord :Rebranding; brand personality; brand strategy; Aaker; beverage industry; Trocadero; Rebranding; varumärkespersonlighet; varumärkesstrategi; Aaker; dryckesindustrin; Trocadero;

    Sammanfattning : I studier om rebranding görs det ofta en uppdelning i en visuell och en strategisk aspekt, där fokus i huvudsak ligger på den visuella aspekten. Det som saknas i forskning om rebranding är den strategiska aspekten – bland annat en förändrad varumärkesperson- lighet. LÄS MER

  5. 5. Determining caffeine and 3-caffeoylquinic acid content in artisanal processed specialty coffee varieties with different roasting grades, origins, and brewing methods

    Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för kemi och biomedicin (KOB)

    Författare :Oliver Mihajlovic; [2023]
    Nyckelord :kaffeanalys; koffein; klorogensyra; HPLC; analytisk kemi;

    Sammanfattning : Coffee is one of the most consumed beverages in the world, with about 10 million tons of coffee consumed in 2021. There are a lot of steps between the coffee tree and served beverage, as there are several processing methods each contributing to differences in fragrance, aroma, and acidity. LÄS MER