Sökning: "bra kost för hälsan"
Visar resultat 1 - 5 av 50 uppsatser innehållade orden bra kost för hälsan.
1. Kvinnors förutsättningar att vara fysiskt aktiva under graviditet. En kvantitativstudie av aktivitetsnivå och påverkande faktorer
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskapSammanfattning : Att vara fysiskt aktiv under graviditet är viktigt för kvinnans hälsa. Förutom lägre viktökning minskar det risken för graviditetsdiabetes, högt BT och akut kejsarsnitt. Dock möter enligt endast 27% rekommendationerna på måttlig intensitet ≥150 min/v. LÄS MER
2. Kvalitativ intervjustudie om tränarnas syn på avhopp inom barn och ungdomsidrotten
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskapSammanfattning : Forskning har visat på att det är många ungdomar som hoppar av idrotten och även att den inom ämnet har belyst mestadels ungdomarnas syn på varför de väljer att sluta med föreningsidrotten. Vi ville då veta tränarnas syn på detta och valde därefter att fokusera på ungdomstränare inom föreningsidrotten och hur de ser på avhopp. LÄS MER
3. Livsmedelsmärkning - en djungel för konsumenten? : En kvantitativ studie om konsumenters kännedom och användande av livsmedelsmärkningar i Sverige.
Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskapSammanfattning : Bakgrund: Livsmedelsmärkningar på framsidan av livsmedelsförpackningar kan vägleda konsumenter att välja mer hälsosamma produkter, och därigenom bidra till bättre folkhälsa. Märkningar kan också ge information om en produkt är bra för klimatet, ekologisk eller etiskt producerad. LÄS MER
4. Icke-energigivande sötningsmedel En kartläggning av attityder, uppfattningar och konsumtionsbeteenden
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskapSammanfattning : Växande oro för hälsa och livskvalitet uppmuntrar människor att anpassa hälsosamma livsstilar och undvika konsumtion av mat rik på socker, salt och fett. Idag har tillgängligheten till energitäta och näringsfattiga livsmedel skapat problem med livsstilssjukdomar såsom övervikt och fetma, diabetes typ 2, insulinresistens, hjärt- och kärlsjukdomar och karies. LÄS MER
5. Mjölkkor i köttdisken? : En flermetodsstudie om konsumentens och producentens tankar kring nötkött samt hur alternativ produktion går till och smakar.
Magister-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskapSammanfattning : Bakgrund Det har kommit nya rekommendationer om minskad köttkonsumtion, för hälsan och en hållbar produktion. Kött har funnits i kosten länge och innehåller hög-kvalitéts protein. Samtidigt har medvetenheten kring hållbar köttkonsumtion ökat bland konsumenter. LÄS MER