Sökning: "food neophobia"
Visar resultat 1 - 5 av 13 uppsatser innehållade orden food neophobia.
1. SVENSKARS ATTITYDER KRING INSEKTKONSUMTION : En enkätstudie med entomophagy attitude questionnaire
Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskapSammanfattning : Insektkonsumtion, det vill säga entomofagi, har kommit i rampljuset på senare tid, då insekter ses som ett hållbart livsmedelsalternativ. Insekter har länge konsumerats i delar av världen men varit associerat med neofobi och äckel i västvärlden. Syftet med denna studie är att undersöka vuxna svenskars attityder kring entomofagi. LÄS MER
2. Maybe meat, maybe not? Analysing Swedish consumers’ preferences for plant-based meat alternatives
Master-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Plant-based meat alternatives (PBMAs) have grown in both demand and diversified supply. As follows, there has recently been an increase in research studying consumers' behaviour towards these products. This thesis aimed to add to the growing literature by analysing Swedish consumers' preferences for PBMAs. LÄS MER
3. Insekter som livsmedel : attityder och möjligheter
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Urban and Rural DevelopmentSammanfattning : Insekter som livsmedel är ett fenomen som sedan länge varit vanligt i flera länder utanför EU. Nu står vi inför en tid där denna form av livsmedel också introduceras i Europa och specifikt Sverige. LÄS MER
4. Neophobia and parental care in collared flycatchers (Ficedula albicollis)
Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för biologisk grundutbildningSammanfattning : Parental care can be important especially in passerine birds and can depend on environment, food availability and behaviour. A behaviour that can affect the food supply for the offspring is neophobia, the fear of novel objects. The more fear the bird exhibits the less it visits the nest with food. LÄS MER
5. Food Neophobia and its Influence on the Lack of Diversification in Seafood Consumption
Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)Sammanfattning : This master’s thesis is performed in collaboration with the Research Institute of Sweden. The purpose of the study was to investigate food neophobia, or an aversion to trying new foods, in the Swedish population and see if it correlates with the country's low and undiversified seafood consumption. LÄS MER