Sökning: "frukost i skolan"

Visar resultat 1 - 5 av 34 uppsatser innehållade orden frukost i skolan.

  1. 1. ”Det skulle vara bra för mig men jag orkar inte lägga tid på det” : En kvalitativ intervjustudie om ungdomars perspektiv på mellanmålet

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

    Författare :Kristian Vasilj; Nordström Nichlas; [2023]
    Nyckelord :Mellanmål;

    Sammanfattning : Sammanfattning Bakgrund I vårt dagliga arbete på våra skolor har vi sett att elever många gånger är orkeslösa. Vi människor behöver mat för att överleva och behålla en god hälsa, men maten har också en rad sociala,psykologiska och känslomässiga betydelser. LÄS MER

  2. 2. En jämförelse mellan text och bild utifrån ett genusperspektiv : Beskrivning av karaktärer och fördelning mellan kvinnliga och manliga karaktärer i en läromedelsanalys av ett läromedel för grundskolan F-3 ur ett genusperspektiv

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Högskolan i Gävle/Avdelningen för humaniora

    Författare :Duaa Hassan; [2022]
    Nyckelord :Genus; Könsroll; Könsstereotyper; Läromedel; Årskurs F-3;

    Sammanfattning : I denna studie genomfördes en läromedelsanalys av en läsebok. Läseboken Nyckeln tillskatten ingår i en serie läromedel för årskurs 1 till 3, den specifika läseboken som valtsut till denna studie används i årskurs 3. LÄS MER

  3. 3. Hur ser matkonsumtionen ut för barn i åldrarna 6-8 år i skolan och på fritidsverksamheten? : En enkätstudie

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

    Författare :Sandra Mellgren; Emma Holmborn; [2022]
    Nyckelord :mat; skola; matkonsumtion; barn; 6-8 år; enkät; fritidsverksamhet;

    Sammanfattning : Bakgrund Resultatet från Riksmaten – Barn 2003 konstaterade att barn i Sverige äter för mycket mättat fett, samt söta och salta livsmedel. Skolan är en plats som möjliggör tidig grundläggning av hälsosamma matvanor. Att tidigt i livet ha möjlighet att etablera hälsosamma matvanor kan påverka framtida livsmedelsval. LÄS MER

  4. 4. Instagram marketing to attract international students in an age of internationalisation : A case study of KTH University Instagram from the perspective of Southeast Asian students

    Master-uppsats, KTH/Skolan för elektroteknik och datavetenskap (EECS)

    Författare :Annusyirvan Ahmad Fatoni; [2021]
    Nyckelord :Social media marketing; Instagram marketing; higher education market; Southeast Asian students; trust;

    Sammanfattning : This exploratory study identifies the importance of Instagram to market universities in Southeast Asia and the strategies to make interesting content to reach more Southeast Asian students. According to the statistics in 2020 by Statista, Southeast Asia is ranked second in the world’s most active social media users, and Instagram is now quickly catching up with the giant platform Facebook and becoming the rising star. LÄS MER

  5. 5. ”En stämpel på hur dagen ska bli” : Ungdomars resonemang kring sina frukostsituationer

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

    Författare :Robin Steinwender; Sandra Sjöblom; [2021]
    Nyckelord :Frukost; Frukostval; Frukostvanor; Energi; Sällskap; Sociala medier; Påverkan; Hälsosam; Hem- och konsumentkunskap; Kostvetenskap; Ungdomar;

    Sammanfattning : Bakgrund Att förse kroppen med bränsle efter en natts fasta är en god idé. Frukost har fått benämningen som dagens viktigaste måltid. Frukostkonsumtion har generellt sett positiva effekter på kognitiv prestanda jämfört med utelämnande av frukost. Samtidigt har nyligen utförd forskning visat motsatsen. LÄS MER