Sökning: "hygien livsmedel"

Visar resultat 1 - 5 av 24 uppsatser innehållade orden hygien livsmedel.

  1. 1. Från Tradition till Innovation : En fallstudie om möjlig effektivisering av orderplocksprocessen på ett livsmedelslager

    Kandidat-uppsats, Malmö universitet/Fakulteten för kultur och samhälle (KS)

    Författare :Linnéa Olivefalk; Damla Yasar; [2023]
    Nyckelord :Food Quality; Warehouse Management; Optimize Orderpicking.; Livsmedelskvalitet; Lagerhantering; Effektivisering av Orderplock;

    Sammanfattning : The Food Industry plays a crucial role in meeting human needs, but it also requires complex management in the supply chain. A costly and labor-intense part of the chain involves the order picking process, where proper handling and accuracy are important to ensuring the quality of food products. LÄS MER

  2. 2. Säkra livsmedel i fält : En studie om livsmedelssäkerhet vid Norrbottens flygflottilj

    Magister-uppsats, SLU/Dept. of Energy and Technology

    Författare :Maria Martino Johansson; [2023]
    Nyckelord :förplägnadstroppen; livsmedelsutbildning; livsmedelskunskap; personlig hygien; kontaminering; livsmedel i fältmiljö;

    Sammanfattning : EU-förordning 178/2002 beskriver att livsmedel inte får släppas ut på marknaden om de inte är säkra för konsumenten. I Försvarsmakten är det delar av den egna personalen som har ansvaret att leverera mat till soldater i fält, vilket kräver noggrann hantering och förberedelse för att säkerställa hög livsmedelssäkerhet. LÄS MER

  3. 3. Behövs licens för livsmedelssäkerhet - En fallstudie om behovet av livsmedelslicens inom restaurangbranschen

    Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Centrum för miljö- och klimatvetenskap (CEC); Lunds universitet/Miljövetenskaplig utbildning

    Författare :Natasa Curic; [2023]
    Nyckelord :Livsmedelslicens; livsmedelskörkort; misstänka matförgiftningar; resurssmart; hållbarhet; utbildning; livsmedelssäkerhet; livsmedelsverket; hållbarhetsmål; nationella miljömål; kunskapsprov; Earth and Environmental Sciences;

    Sammanfattning : Despite available training in food safety, regular inspections from the authorities and strict laws and regulations, the number of suspected food poisoning is estimated at 500,000 cases per year in Sweden (Norling, 1994). Since the 1990s, there have been discussions about introducing a "mandatory food driver's license" to improve food safety in Sweden. LÄS MER

  4. 4. Ökar risken att drabbas av matförgiftning vid konsumtion av animaliska livsmedel?

    Magister-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Madeleine Liefke; [2022]
    Nyckelord :Matförgiftning; livsmedelsburen sjukdom; smitta; mikroorganism; livsmedelshygien; allätare; vegan; animaliska livsmedel; vegetabiliska livsmedel; blandade rätter; kosthållning;

    Sammanfattning : Förekomsten av matförgiftningar är ett omfattade problem världen över. Förutom att det innebär ett lidande för den som insjuknat och i värsta fall kan leda till döden, orsakar matförgiftningar även samhällsförluster i form av sjukfrånvaro, sjukersättningar, belastning på sjukvården och produktionsbortfall. LÄS MER

  5. 5. Inköpsvanor och beteenden under en pandemi : En kvantitativ studie om konsumtion och förhållningssätt till mat i svenska hushåll under utbrottet av Covid-19

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

    Författare :Albin Kauppi; Lydia Malm; [2020]
    Nyckelord :Pandemi; Social distansering; Riskperception; Beteenden; Krisbeteende; Kriskonsumtion; Livsmedelsvanor;

    Sammanfattning : Coronaviruset Covid-19 har haft en snabb spridning i Sverige och Europa framförallt. För att hantera krisen vidtas åtgärder nationellt som globalt med råd såsom att hålla personlig hygien, utöva social distansering och stanna hemma i den mån man kan. Detta har bidragit till förändringar i vardagsrutiner. LÄS MER