Sökning: "kött industrin"
Visar resultat 1 - 5 av 6 uppsatser innehållade orden kött industrin.
1. Hållbar omställning av den svenska köttbranschen genom implementering av vegetabiliskt protein
Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Industriell teknikSammanfattning : Köttindustrin har en omfattande negativ klimatpåverkan då värdekedjan släpper ut växthusgaser. Andra problem industrin bidrar till är markdegradering, förorening och övergödning. Till följd av detta har industrin börjat granskas och alternativa tillvägagångssätt och produkter framkommit. LÄS MER
2. Organic waste streams in the wine industry
Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Today, the annual global production of grapes surpasses seventy million tonnes. Of the grapes used toward winemaking, one fourth end up as pomace. In addition to pomace, vine pruning residues, stems and wastewater sludge contribute to the immense volumes of waste that for a long time has been considered as without value. LÄS MER
3. Happy Pepper´s : Ett koncept för en snabbmats restaurang
Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Högskolan i Halmstad/Akademin för ekonomi, teknik och naturvetenskapSammanfattning : I takt med att världen förändras i varje hörn, från teknikindustrin och medicinindustrin till klimatförändringar, så förändras snabbmats industrin och människornas sätt att konsumera snabbmat. Och I takt med att den temperaturen stiger överallt i världen, nordpolen och sydpolen smälter, så ökar risken för försumning och utspädningen av den kött och kycklingberikade globala snabbmats industrin. LÄS MER
4. Läkemedelsverket återkallande av flunixin för behandling av livsmedelsproducerande djur
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Biomedical Sciences and Veterinary Public HealthSammanfattning : Flunixin är ett antiinflammatoriskt och smärtstillande veterinärläkemedel. Det har tillsammans med fyra andra veterinära läkemedel blivit återkallade för medicinering av livsmedelsproducerande djur inom EU. Syftet med litteraturstudien är att utreda vad som ligger bakom återkallandet och vilka risker dietanolamin utger. LÄS MER
5. Strategies for social customer relationship management : the case of social media in the Swedish food industry
Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, SLU/Dept. of EconomicsSammanfattning : Consumption of meat and poultry has increased during the last ten years while the production in Sweden has decreased. Cheap imports are competing with Swedish products and consumers, restaurant and retail let the price decided what to purchase. LÄS MER