Avancerad sökning

Visar resultat 1 - 5 av 17 uppsatser som matchar ovanstående sökkriterier.

  1. 1. Digitala verktygs hot och möjligheter mellan större och mindre bolag enligt revisorer : En kvalitativ studie som undersöker och jämför digitala verktygs påverkan på arbetet enligt revisorer

    Kandidat-uppsats, Mälardalens universitet/Akademin för ekonomi, samhälle och teknik

    Författare :David Daoud; Matheus Üney; Soleiman Tomeh; [2022]
    Nyckelord :Digitalisering; Revisor; AI; Human Resource Management; Hot; Möjligheter;

    Sammanfattning : SAMMANFATTNING Datum: 2022-06-01 Nivå: Kandidat Företagsekonomi, 15 hp Akademi: Akademin för Ekonomi, Samhälle och Teknik, Mälardalens Högskola Författare: Daoud David    Tomeh Soleiman    Uney Matheus            (00/06/01)                 (00/06/15)           (00/11/11) Titel: Digitala verktygs hot och möjligheter i jämförelse mellan större och mindre bolag enligt revisorer - En kvalitativ studie som undersöker digitala verktygs påverkan enligt revisorer      Handledare: Petterson, Ulla Nyckelord:  Digitalisering, Revisor, AI, Human Resource Management, Hot, Möjligheter Forskningsfrågor: Hur påverkas revisionsyrket utifrån digitala verktygs hot och möjligheter i större och mindre bolag enligt revisorer?Hur har möjligheterna förändrat revisorns arbetsmetodik och hur har hoten förändrat revisorns kompetens samt välmående? Syfte: Syftet med studien är att identifiera hot och möjligheter som digitala verktyg tillför inom revisionsbranschen utifrån revisorns perspektiv på olika nivåer. Vidare ska studien poängtera hur möjligheterna förändrat revisorns arbetsmetodik och hur hoten förändrat revisorns kompetens samt välmående. LÄS MER

  2. 2. Enzymaktivitet i kostkällor och bromelains förmåga att spjälka vassle- och ärtprotein

    Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik (kandidat); Lunds universitet/Livsmedelteknisk högskoleutbildning - YTH

    Författare :Mattias Stenström; Marcus Jacobsen; [2022]
    Nyckelord :Enzym; bromelain; proteas; grodd; skott; ananas; protein; vassle; ärtprotein; aktivitet; matsmältning; spjälkning; upptag; livsmedelsteknik; Agriculture and Food Sciences;

    Sammanfattning : Proteiner är kroppens byggstenar och behövs bland annat för att reparera celler, bygga upp vävnader och muskler samt bilda enzymer. Proteinbrist kan leda till försämrad hälsa och därför finns rekommendationer att andelen protein i den dagliga kosten bör utgöra 18 E%. LÄS MER

  3. 3. Kompetensbedömningens roll i rekryteringsprocessen : En kvalitativ studie av rekryteringsprocessen med fokus på kompetens

    Kandidat-uppsats, Högskolan i Halmstad/Akademin för hälsa och välfärd

    Författare :Isabell Erlandsson; Jenny Sörensson; [2022]
    Nyckelord :Rekrytering; kompetensbaserad rekryteringsprocess; kompetens; kompetensbedömning; hermeneutisk ansats.;

    Sammanfattning : Vårt syfte med studien är att beskriva och analysera hur kandidaters kompetens bedöms vid rekrytering. Vi utgår ifrån Lindelöws (2016) modell om rekryteringsprocessen där vi fokuserar på hur kompetenskravet bestäms, hur kompetens bedöms, men även vilka svårigheter det finns med kompetensbedömning. LÄS MER

  4. 4. SPME Method for Chemical Analysis of Heavy Organic Trace Compounds in Synthesis Gas

    Kandidat-uppsats, KTH/Skolan för kemi, bioteknologi och hälsa (CBH)

    Författare :Constancia Felise Elemia Freire; Simon Edin; Chang Ho Lee; [2020]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : There currently exists no commercialized method for rapid sampling and analysis of trace tar ingas streams. Solid phase microextraction (SPME) with a polydimethylsiloxane (PDMS) solidphase has been previously investigated as a possible candidate due to its solvent-free natureand reusability. LÄS MER

  5. 5. Quantifying the relationship between the waste footprint and environmental impact of products

    Master-uppsats, KTH/Hållbar utveckling, miljövetenskap och teknik

    Författare :Deniz Demirer Demir; [2019]
    Nyckelord :Product waste footprint; life cycle assessment; circular economy; environmental decision making; environmental sustainability;

    Sammanfattning : Despite the increasing public awareness about the waste that is created while consuming and disposing of products, the waste created by the raw material extraction and production phases is usually invisible to the consumers. In this respect, a product waste footprint indicator based on the life cycle perspective was recently proposed to address this knowledge gap, offering a better understanding of the environmental consequences of human consumption behaviour. LÄS MER