Sökning: "livsmedel kunskap hygien"

Visar resultat 1 - 5 av 7 uppsatser innehållade orden livsmedel kunskap hygien.

  1. 1. Säkra livsmedel i fält : En studie om livsmedelssäkerhet vid Norrbottens flygflottilj

    Magister-uppsats, SLU/Dept. of Energy and Technology

    Författare :Maria Martino Johansson; [2023]
    Nyckelord :förplägnadstroppen; livsmedelsutbildning; livsmedelskunskap; personlig hygien; kontaminering; livsmedel i fältmiljö;

    Sammanfattning : EU-förordning 178/2002 beskriver att livsmedel inte får släppas ut på marknaden om de inte är säkra för konsumenten. I Försvarsmakten är det delar av den egna personalen som har ansvaret att leverera mat till soldater i fält, vilket kräver noggrann hantering och förberedelse för att säkerställa hög livsmedelssäkerhet. LÄS MER

  2. 2. Inköpsvanor och beteenden under en pandemi : En kvantitativ studie om konsumtion och förhållningssätt till mat i svenska hushåll under utbrottet av Covid-19

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

    Författare :Albin Kauppi; Lydia Malm; [2020]
    Nyckelord :Pandemi; Social distansering; Riskperception; Beteenden; Krisbeteende; Kriskonsumtion; Livsmedelsvanor;

    Sammanfattning : Coronaviruset Covid-19 har haft en snabb spridning i Sverige och Europa framförallt. För att hantera krisen vidtas åtgärder nationellt som globalt med råd såsom att hålla personlig hygien, utöva social distansering och stanna hemma i den mån man kan. Detta har bidragit till förändringar i vardagsrutiner. LÄS MER

  3. 3. Det nya måltidskonceptet, salladsbaren : risker vid livsmedelshantering i en offentlig miljö

    Kandidat-uppsats, Högskolan Kristianstad/Sektionen för lärande och miljö

    Författare :Nadja Andersson; Markus Petersson Winroth; [2017]
    Nyckelord :Salad bar; hygiene; cross-contamination; bacteria; foodborne illness; observation; knowledge; Salladsbar; hygien; korskontamination; bakterier; matförgiftning; observation; kunskap;

    Sammanfattning : Inledning: Salladsbarer är ett trendigt och lättillgängligt måltidsalternativ som finns i de flesta dagligvaruhandelsbutiker. Personal och konsumenter hanterar dagligen livsmedel och utrustning vid salladsbaren. Det saknas idag information och kunskap om hur personers beteende kring en salladsbar kan påverka livsmedelssäkerheten. LÄS MER

  4. 4. Produktionsdjur i Afrikas städer : problem och möjligheter

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Environment and Health

    Författare :Malin Halvarsson; [2016]
    Nyckelord :produktionsdjur; städer; Afrika; djurvälfärd; fattigdom; livestock; cities; Africa; animal welfare; poverty;

    Sammanfattning : Att ha produktionsdjur fritt strövande inne i Afrikas städer och slumområden kan innebära ett problem för folkhälsan och kan orsaka minskad välfärd hos djuren. Ett vanliga förekommande problem är att det inte finns tillräckligt med foder till djuren då betesmarker inte är vanligt förekommande i städerna. LÄS MER

  5. 5. Livsmedelssäkerhet och matförgiftningar : En enkätundersökning om inställning, kunskap och beteende hos vuxna gällande livsmedelssäkerhet och matförgiftningar

    Kandidat-uppsats, Institutionen för kostvetenskap

    Författare :Björn Enhus; Thomas Fängström; [2013]
    Nyckelord :Livsmedelssäkerhet; Matförgiftning;

    Sammanfattning : Bakgrund Det sker många matförgiftningar i Sverige varje år, kostnaden för matförgiftningar ligger runt 730 miljoner per år, vilket är en stor kostnad för skattebetalarna. Matförgiftningar är ett samlingsnamn för olika förgiftningar via mat. LÄS MER