Avancerad sökning
Visar resultat 21 - 25 av 260 uppsatser som matchar ovanstående sökkriterier.
21. Digitala mellanhänder – hjälp eller fallgrop i den svenska restaurangbranschen? : En kvalitativ studie om mellanhänders påverkan på kundengagemang och värdeskapande
Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Företagsekonomiska institutionenSammanfattning : Digitalisering har gjort att många företag behövt anpassa sin verksamhet mot utvecklingen på marknaden. Plattformar, i form av digitala mellanhänder, har i sin tur tagit ett större spelrum genom att erbjuda företag fördelar som bredare kundbas och ökad synlighet för att bli del av deras nätverk. LÄS MER
22. Snabba cash : Attityder, självuppfyllelse, och motivationer till snabbmat som yrke
Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolanSammanfattning : .... LÄS MER
23. A beerable pandemic : En kvalitativ studie om hur svenska mikrobryggerier hanterade coronakrisen
Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Företagsekonomiska institutionenSammanfattning : Coronapandemin medförde stora förändringar för svenska mikrobryggeriers verksamheteroch resulterade i stora konsekvenser, främst i att krog- och restaurangbranschen i principslogs ut. Den här studien syftar till att undersöka om, och isåfall hur, mikrobryggeriersförsäljningsstrategier förändrades i samband med krisen. LÄS MER
24. Att återhämta en bransch i kris. En kvalitativ studie om den rådande personalbristen i hotell- & restaurangbranschen
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Företagsekonomiska institutionenSammanfattning : Following the removal of the restrictions that were caused by the covid-19 pandemic the hotel and restaurant industry have suffered a significant staff shortage. The study aims to create an understanding as to whether the work environment in the hotel and restaurant industry have contributed to the current staff shortage and how companies within the hotel and restaurant industry can work in order to attract and motivate workforce in the short and long term. LÄS MER
25. Utmaningar inom restaurangbranschen. En kvalitativ studie om motivation inom restaurangbranschen
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Företagsekonomiska institutionenSammanfattning : Restaurangbranschen har en stor betydelse för samhället i Sverige, men lider samtidigt av problem gällande personalbrist och hög personalomsättning. Hög personalomsättning och branschens attraktivitet är något som kan kopplas till motivation. LÄS MER