Avancerad sökning

Visar resultat 21 - 25 av 260 uppsatser som matchar ovanstående sökkriterier.

  1. 21. Digitala mellanhänder – hjälp eller fallgrop i den svenska restaurangbranschen? : En kvalitativ studie om mellanhänders påverkan på kundengagemang och värdeskapande

    Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Företagsekonomiska institutionen

    Författare :Emelie Sundin; [2023]
    Nyckelord :Customer engagement; Value co-creation; Service dominant logic; Restaurant; Digitala mellanhänder; Foodora;

    Sammanfattning : Digitalisering har gjort att många företag behövt anpassa sin verksamhet mot utvecklingen på marknaden. Plattformar, i form av digitala mellanhänder, har i sin tur tagit ett större spelrum genom att erbjuda företag fördelar som bredare kundbas och ökad synlighet för att bli del av deras nätverk. LÄS MER

  2. 22. Snabba cash : Attityder, självuppfyllelse, och motivationer till snabbmat som yrke

    Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolan

    Författare :Jonathan Lönnquist; Alexander Öhgren; [2023]
    Nyckelord :fast-food; standardization; Alderfer´s ERG; hospitality; hierarchy; image; snabbmat; standardisering; Alderfers ERG; restaurangbranschen; hierarki; varumärke.;

    Sammanfattning : .... LÄS MER

  3. 23. A beerable pandemic : En kvalitativ studie om hur svenska mikrobryggerier hanterade coronakrisen

    Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Företagsekonomiska institutionen

    Författare :Jesper Ahlberg; Linus Forslund; [2023]
    Nyckelord :Coronapandemin; Contingency Theory; styrning i kriser; varumärkesbyggande;

    Sammanfattning : Coronapandemin medförde stora förändringar för svenska mikrobryggeriers verksamheteroch resulterade i stora konsekvenser, främst i att krog- och restaurangbranschen i principslogs ut. Den här studien syftar till att undersöka om, och isåfall hur, mikrobryggeriersförsäljningsstrategier förändrades i samband med krisen. LÄS MER

  4. 24. Att återhämta en bransch i kris. En kvalitativ studie om den rådande personalbristen i hotell- & restaurangbranschen

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Företagsekonomiska institutionen

    Författare :Hjalmar Lillfors; Ylva Lindmark; [2022-08-16]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Following the removal of the restrictions that were caused by the covid-19 pandemic the hotel and restaurant industry have suffered a significant staff shortage. The study aims to create an understanding as to whether the work environment in the hotel and restaurant industry have contributed to the current staff shortage and how companies within the hotel and restaurant industry can work in order to attract and motivate workforce in the short and long term. LÄS MER

  5. 25. Utmaningar inom restaurangbranschen. En kvalitativ studie om motivation inom restaurangbranschen

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Företagsekonomiska institutionen

    Författare :Felicia Kinnå; Jasmin Willig; [2022-08-16]
    Nyckelord :Restaurangbranschen; motivation; personalomsättning; restaurang; arbetsmiljö;

    Sammanfattning : Restaurangbranschen har en stor betydelse för samhället i Sverige, men lider samtidigt av problem gällande personalbrist och hög personalomsättning. Hög personalomsättning och branschens attraktivitet är något som kan kopplas till motivation. LÄS MER